Közélet

2014.10.27. 12:43

Száz jordán diák vesz részt a pécsi egyetem előkészítő kurzusán

Magyarországi felsőoktatási intézményekbe felvételiző mintegy száz jordán diáknak indított felkészítő kurzust a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn.

PTE

Kolos Lilla, a PTE Általános Orvostudományi Kar Nemzetközi Oktatási Központ angol előkészítő programjának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas fiatalok 600 órás kurzuson vesznek részt.

Hozzátette: a diákok jövő év május végéig általános és akadémiai angol nyelvet tanulnak, szakmai előadásokat hallgathatnak és segítik őket a felvételire való felkészülésben.

Kitért arra, hogy a résztvevők többsége az orvosi kar angol nyelvű képzései iránt érdeklődik, egyben reményét fejezte ki, hogy közülük 2015 őszétől minél többen a PTE-n tanulnak tovább.

Bódis József, a PTE rektora a közelmúltban egy, a felsőoktatási intézmény és a pécsi önkormányzat együttműködésében a külföldi hallgatók adminisztrációs ügyeinek intézésére is szolgáló nemzetközi képzési és innovációs központ létrehozását célzó megállapodás aláírásakor azt mondta: az egyetem stratégiai célkitűzése a külföldi hallgatók létszámának növelése, az ehhez szükséges szolgáltatási rendszer folyamatos fejlesztése.

Rámutatott, az egyetemnek ma mintegy 400-zal több külföldi hallgatója van, mint az előző tanévben, s minden esély megvan rá, hogy a számuk tovább növekedjen.
    A PTE hétfői tájékoztatása szerint az egyetem mintegy 22 ezer hallgatója közül jelenleg 2283 külföldi. Ők 84 ország állampolgárai, döntő többségük az orvosi karon tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!