Közélet

2014.10.28. 08:42

A Parlamentből jelentjük: amikor minden szép lesz

Folyamatban van az M60-as Pécs és Barcs közötti szakaszának előkészítése, megújul a Pécs és Szombathely közötti vasúti vonal is - erről is szó volt az azonnali kérdések órájában, az Országgyűlés hétfői ülésén.

MTI

Ander Balázs (Jobbik) szerint a dél-somogyi Barcson nem sok kitörési lehetőség maradt, a lakosságszám 1500-zal csökkent, önerőből vagy megyei forrásokból nem tudják megakadályozni a lecsúszást. Azt mondta: az M6-os elvezetése jó alapot jelentene a munkahelyteremtésre, de a vasútvonalat és a drávai kikötőket is fejleszteni kellene.

Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára azt felelte: a kormány támogatja a térség infrastrukturális felzárkózását. Folyamatban van az M60-as Pécs és Barcs közötti szakaszának előkészítése, ami 2018-ig befejeződik, majd 70 kilométer gyorsforgalmi út épül 120-150 milliárd forint értékben - sorolta az államtitkár, aki elkerülő utak építéséről és útrekonstrukciókról is beszélt.

Hozzátette: több ütemben a Pécs és Szombathely közötti vasúti vonal is megújul, kétóránként indítanak majd vonatokat, ami tovább javítja az elérhetőséget.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!