Sport

2014.10.28. 16:26

A PMFC karakteres edzőt akar, aki a fiataloknak is bátran ad lehetőséget

A PMFC-MATIAS labdarúgócsapatánál elkezdődött az edzőkeresés, a menedzserek magyar és külföldi trénerek sokaságát ajánlották – nem lesz egyszerű kiválasztani a minden szempontból megfelelő szakembert. A klub vezetősége nem szeretné, ha sokáig tartana a bizonytalanság, de kapkodni sem akar.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

És akkor rögtön sorolhatjuk is (a lista természetesen nem teljes, mert akkor egy egész hasábot elvinne): a pécsiek közül Róth Antal, Mészáros Ferenc, Nagy Tamás, ott van még Kiss László is, a baranyai megyeszékhelyhez nem kötődők között hallani Prukner Lászlóról, ajánlották Gálhidi Györgyöt, Simon Antalt, Dajka Lászlót, Sisa Tibort, Artner Tamást, Lucsánszky Tamást, Bognár Györgyöt. Szóba kerültek olyan „nagyágyúk” is, mint Egervári Sándor vagy Pintér Attila. És ha ez nem lenne elég, a menedzserek külföldi edzőkkel is bombázzák a PMFC vezetőségét, elsősorban horvát és szerb trénerek ülnének szívesen az újmecsekaljai kispadra.

Választási lehetőség tehát bőven akad, elég hogyha azt megjegyezzük, hogy Magyarországon jelenleg 117 pro-licences végzettségű edző van – az egyes „rajtszámmal” dr. Mezey György, a 117-essel Baranya István rendelkezik. Természetesen nem minden a papír, a PMFC-nél alaposan meg szeretnék fontolni, hogy ki következzen a hétfőn búcsúzó Véber György után.

– Egyelőre ott tartunk, hogy azokat a szempontokat szeretnénk összeállítani, amelyek alapján majd ki tudjuk választani a megfelelő vezetőedzőt, s ezt természetesen a tulajdonos úrral is át fogom beszélni – mondta lapunknak Győri János, a klub ügyvezető igazgatója. – Olyan karakterre van szükség, aki ebben a közegben is helyt tud állni, egy erős személyiségre, aki szakmailag azt a vonalat képviseli, amely az utóbbi időszakban nálunk elindult, vagyis a fiataloknak is bátran lehetőséget ad. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert nem egyszerű olyan szakembert találni, aki minden szempontból megfelel.

Ahogy azt lapunk tegnapi számában megírtuk, a pécsieknek nem kell kapkodniuk, az A-licences Kulcsár Árpád ugyanis hatvan napig nyugodtan elkormányozhatja a csapatot. Persze nem muszáj az utolsó pillanatig várni.

– A Dunaújváros elleni hétvégi bajnokink után kéthetes szünet lesz, tehát van időnk, de azért nem akarjuk ezt sokáig húzni. A bizonytalanság ugyanis nem teremt jó helyzetet, de kapkodni sem szabad, mert az sem szül jót. A legoptimálisabb az lenne, ha most az utánpótlásedzők közül elő lehetne léptetni egy olyat, akinek megvan a pro-licence és alkalmas a feladatra – fogalmazott Győri János.

A PMFC tehát egy ideig még keresgélni fog, s amíg nem találja meg a megfelelő vezetőedzőt, Kulcsár Árpád vállát nyomja majd a felelősség, hogy a csapat sikeresebben szerepeljen, mint eddig. A bemutatkozására nem sokáig kell várni, hiszen ma már Magyar Kupa-nyolcaddöntőt vívnak a piros-feketék a Debrecen ellen, szombaton pedig következik a Dunaújváros elleni idegenbeli bajnoki. Meglátjuk, összekapják-e magukat a játékosok, mert azért azzal nyilván mindenki tisztában van, hogy nem pusztán Véber Györgyön múlt, hogy nem sikerült eredményesebben szerepelni, több pontot gyűjteni, otthon bajnokit nyerni.

Nagy csata lesz ez

Szerdán fontos mérkőzés vár a PMFC-re, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Debrecennel csap össze. Miután a továbbjutásról egy meccs dönt, hat óra körül kiderül, hogy Kulcsár Árpád rögtön sikerrel kezd-e a kispadon. Látva a pécsiek eddigi produkcióját hazai pályán, talán jobb lett volna, ha ezt az összecsapást idegenben kell megvívnia – bár bízzunk benne, hogy az otthoni eredménytelenség csak a bajnokságra érvényes, továbbá reméljük, minden sorozat megszakad egyszer.

A találkozóra a belépőjegy mindenki számára egységesen 600 forint lesz, a bérletek azonban erre a meccsre is érvényesek, továbbá a 14 év alattiak és a 65 felettiek ingyen mehetnek be. A klub csak a Szigeti út felőli szektorokat nyitja meg.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!