Kék hírek, bulvár

2014.11.04. 08:46

Csütörtökön országos balesetmegelőzési kampány indul

Csütörtökön indul az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) országos közlekedésbiztonsági kampánya, a Látni és látszani akció keretében december 12-éig ingyenes járműátvizsgálást és látásellenőrzést biztosítanak a sofőröknek, a rendőrség pedig fokozott közúti ellenőrzést tart.

MTI

Az ORFK a rendőrség honlapjára hétfőn feltett közleményében azt írta, hogy az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös akcióhoz csatlakozott szervizekben október 2. óta ingyen vizsgálják át a személy- és tehergépkocsikat, a motorokat és kerékpárokat. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik szintén térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A tájékoztatás szerint a csütörtökön kezdődő országos fokozott közúti ellenőrzés alatt a rendőrség teljes körűen és kiemelten vizsgálja a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.
    A kampányban részt vevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon lehet tájékozódni.
    Mint írták, tavaly kétszáznál is több autós szakszerviz és csaknem száz látszerészüzlet csatlakozott a kampányhoz, és csaknem ezer ingyenes látásvizsgálatot végeztek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!