Kultúra

2014.11.05. 07:29

Jazzben és rockban pazar napok következnek

Az alternatív rock, a jazz, a blues hihetetlen tobzódásának lehetünk a részesei Pécsett: november végéig szinte minden napra jut egy kiemelkedő koncertesemény. Frissítve: A Brussels Jazz Orchestra koncertje későbbre csúszik.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

Ha azt mondom Richard Bona, akkor afro világzenét hall az ember, vagy jazzt sajátos hangeffektekkel. Most az utóbbira készülhetünk, a világ egyik legjobb basszusgitárosa jazzkvintettjével jön a Kodály Központba. Bereczki Zoltán öt év kihagyás után újra szólókoncerttel érkezik, a Quimby pedig hajnalig tartó afterpartit is ad. A Quimbyvel azonos időben a Kodály Központban is hangverseny lesz, ahol az UniCum Laude 20 éves fennállását ünnepli. A gyerekeknek is jut egy zenés délután, az E78-ban november 9-én 16 órakor az Alma együttes zenél.

A míves színházi muzsika kedvelőinek 11-én a Művészetek Házában a Shakespeare Big Band játszik, jön a X-faktor mentora, a tengerentúl elismert blueszenésze Little G. Weevil, 19-én az Oláh Krisztián Trió hallható az E78-ban, 20-án pedig a Kodály Központban a Brussels Jazz Orchestra vetített képregényekhez improvizál (frissítve: az esemény elmarad, későbbi időpontról tárgyalnak). Emellett a Pécsi Est Caféban november 6–29. között kilenc különleges zenés est lesz, többek között jön az Óriás, a Depresszió, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground és a Random Trip is.

The Richard Bona Quintet, a világ legjobb basszgitárosa újra Pécsett, Kodály Központ, november 5., 19.00.

Bereczki Zoltán és zenekara - Álomkép turné – E78, november 7., 19.00.

Quimby-koncert és hajnalig tartó afterparti (előzenekar a Z.U.P.) E78, november 8., 19.00.

Little G. Weevil – blueskoncert az X-Faktor zsüritagjával E78, november 18., 20.00.

Brussels Jazz Orchestra - A belga képregény és a jazz találkozása, Kodály Központ, november 20., 19.00 - A KONCERT ELMARAD, a későbbi időponról jelenleg tárgyalnak

<!-- Jazzben és rockban pazar napok következnek Az alternatív rock, a jazz, a blues hihetetlen tobzódásának lehetünk a részesei Pécsett: november végéig szinte minden napra jut egy kiemelkedő koncertesemény. Frissítve: A Brussels Jazz Orchestra koncertje későbbre csúszik. Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!