Közélet

2014.11.06. 11:17

Caramel a pécsi gyermekotthonban: szex és drog volt a téma

A népszerű énekes Molnár Ferenc Caramel a pécsi gyermekotthon állami gondozott lakóihoz látogatott szerdán, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban. Caramel, aki példakép a hátrányos helyzetű gyerekek számára, őszintén beszélgetett a fiatalokkal szexualitásról, védekezésről és drogokról.

BAMA

A prevencióra különösen nagy szükség van az állami gondozott fiatalok körében, hiszen kutatások szerint a gyermekotthonban élők közül háromszor annyian próbálták már ki a marihuánát, mint családban élő kortársaik, és csak minden harmadik védekezett szexuális együttlét alkalmával. A Generali a Biztonságért Alapítvány idén indult kezdeményezése keretében 12 gyerekotthonba  viszi el prevenciós programját drog és szex témakörében.
 
A három részes beszélgetéssorozat alkalmával szakértők segítségével tabutörő módon, a nevelők és egyéb felnőttek szigorú kizárásával, biztonságos körülmények közt beszélhettek mindezekről az otthon lakói Pécsett.


 
„Ti itt kiszolgáltatottabbak vagytok ilyen veszélyeknek, mint a drog és a korai szexuális élet. Úgy tűnhet, cool drogot és alkoholt fogyasztani, pedig a testi függőségen túl az emberi kapcsolatok rovására is mehet a drogozás. Nemcsak a nem kívánt terhesség, hanem a nem kívánt abortusz is kemény ügy. Nem menő partnert cserélgetni és drogozni.” - mondta a záró foglalkozáson Caramel, aki Törökszentmiklóson nőtt fel nehéz körülmények között és pozitív szerepmodell lett a hátrányos helyzetű fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!