Közélet

2014.11.08. 10:08

Ismét használt buszok érkeztek Pécsre, új helyeken mennek

Folytatódik a pécsi buszcsere-program, amelynek részeként újabb holland járművek érkeztek a városba.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Sajtótájékoztatón számoltak be tegnap arról, hogy összesen hét használt járművel gazdagodik a pécsi tömegközlekedést biztosító Tüke Busz. A szerzemények között van három VDL Ambassador 200 márkájú holland busz, ezeket a város egyelőre csak bérli, azonban a bérleti szerződés lejárta után tervezik a megvásárlásukat. A VDL-ek mellett érkezett még négy Vah Hool A308 márkájú szintén holland midi busz is, ezeket a város már megvette.

– Az új járművek a 21. század normáihoz mérten fogják szolgálni a pécsieket – mondta el Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő. – A buszokat a tervek szerint olyan útvonalakon fogjuk elindítani, amelyeknél eddig elmaradt a fejlesztés, gondolok itt a Tettye környékére, vagy a Mecsekoldalra.

Csizi Péter hozzátette: a buszcsere program nem áll le, tehát nemsokára újabb buszokra számíthatnak a pécsiek.

A hírhez kapcsolódik, hogy lapunk korábbi cikkére reagálva a TükeBusz vezetése egyeztetést kezdeményezett a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesülettel (PTKE) arról, hogy módosítsák a pécsi 4 és 4y buszokat a legkritikusabb menetrendi időszakában.

– Hétfőn az együttműködés új alapokra helyezése érdekében ismételt egyeztetést tartunk. A TükeBusz igyekszik rugalmasan reagálni az utasok és egyesületünk kéréseire: a tavaly óta magasabb utasszám is bizonyítja, hogy érdemes folyamatosan fejleszteni a tömegközlekedést – nyilatkozta Pék Patrik, a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület menetrendi felelőse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!