Közélet

2014.11.19. 09:04

Módosítanák a költségvetést: Pécsnek még 100 millió

A pénzből a Zsolnay Kulturális Negyed és a Kodály Központ programjaira költenének.

index.hu

Elkezdődött a lobbizgatás a jövő évi költségvetés körül. Kedden Hoppál Péter és Csizi Péter fideszes képviselők módosítót adtak be a törvényjavaslathoz, amelyben a kormány rendkívüli tartalékából 100 millió forintot csoportosítanának át Pécs városának - olvasható az index.hu-n.

A pénzből a Zsolnay Kulturális Negyed és a Kodály Központ programjaira költenének. Az indoklásban azt írják, hogy Pécsnek fontos szerep jut a Dél- Еurópában megnyíló gazdasági lehetőségek feltérképezésében. Еnnek elősegítését szolgálják а Zsolnay Örökség Kezelö Nonprofit Кfi. kulturális diрlоmáciаi programjai: versenyek, konferenciák. Ezeken Szerbiával, Montenegróval, Macedóniával és Albániával ápoljuk majd a kapcsolatot.

А zenei rendezvények megtartása pedig azért különösen fontos, mert "hátrányos helyzetű fiatalok ezreihez" jut el a komolyzene ezen keresztül, érvelnek a politikusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!