Sport

2014.11.19. 17:26

Fenyvesi sérülten ült a kozármislenyi kispadra – talán az ötödik sárgáért

Érdekes sztorira hívta fel figyelmünket egyik olvasónk a Kozármisleny labdarúgócsapatával s annak egyik játékosával, Fenyvesi Olivérrel kapcsolatban. Sokáig lehet azon vitatkozni, hogy a történet a leleményesség, az ötletesség vagy a simlisség, a sportszerűtlenség kategóriájába tartozik-e.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A Kozármisleny NB III.-as labdarúgócsapatának játékosa, Fenyvesi Olivér súlyos sérülést szenvedett a Bölcske elleni bajnokin. Elszakadt a bokaszalagja, így hosszú időre kidőlt a sorból, hetekig nem számíthat rá Németh Zsolt vezetőedző.

Ennek ellenére most szombaton, a Gyula elleni meccsre nevezték, ott is ült a kispadon. Be nem cserélték, hiszen játékra nem volt alkalmas a lába, nem lehetett más tehát, csak kibic.

Ha csak az lett volna!

De vélhetően nem csak szerencsét akart hozni társainak, nem csak lelkesíteni akarta őket. Amint azt olvasónk jelezte, a mérkőzés 91. percében sárga lapot kapott – állítólag beszólt a bírónak. Különösebb oka nem lehetett rá, csapata 4-0-ra vezetett, kék volt az ég Misleny felett.

S hogy akkor mégis miért tehette?

Minden bizonnyal azért, mert a szezon során már begyűjtött négy sárgát, így hát egy hiányzott ahhoz, hogy egy meccsre szóló eltiltást kapjon. Mikor a legjobb ezt begyűjteni, ha nem most, amikor amúgy is sérült, s jó ideig nem játszhat: az őszi utolsó fordulóban így most letölti eltiltását a bokaszalag-szakadásos Fenyvesi, a téli szünetben felgyógyul, tavasszal pedig már ott lehet az első bajnokin fitten és sárgalap-mentesen.

Természetesen igyekeztünk kideríteni az igazságot, ezért felhívtuk Németh Zsoltot, a mislenyiek vezetőedzőjét, s megkérdeztük tőle, mit keresett Fenyvesi a kispadon, s miért is kapott sárga lapot ilyen szituációban.

– Ő egy igazi csupa szív játékos, aki jelezte nekem a meccs előtt, hogy ha muszáj, vállalja a játékot – mondta a tréner. – Szerencsére erre nem volt szükség. A sárgát pedig egy ártalmatlan szituációban kapta, mert reklamált a bírónál.

Legyen így. Mindenesetre kár érte, hogy a bajnokságban amúgy kiválóan szereplő, jelenleg második mislenyiekkel kapcsolatban ilyen, magyarázkodásra okot adó ügy is napvilágra kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!