Közélet

2014.11.22. 08:09

Kész a németek székháza, szombattól látogatható

Befejeződött a német kisebbségi önkormányzat Kossuth Lajos utcában található székháza átalakítása, felújítása.

M.B. (Dunántúli Napló)

A Német Nemzetiségi Házra keresztelt épület ünnepélyes átadására szombaton délután három órakor kerül sor. Az eseményen bejárható lesz az épület, s kiállítást is megnyitnak – ez utóbbi alkalmával meglepetésekkel is készülnek a szervezők. A közönség szórakoztatásáról helyi fellépők gondoskodnak, a kulturális műsor öt órakor kezdődik.

Az épület 1998 óta működött Nemzetiségek Házaként, amin korábban a roma és a német önkormányzat osztozott, azonban egyre szűkösebbnek bizonyult. Ezt a gondot orvosolta, hogy megnyílt a volt Jókai utcában a Roma Közösségi Központ, így a házat teljes egészében megkaphatták a németek.

Az elmúlt évek során folyamatosak voltak az állagmegóvást célzó munkák, most azonban nagyobb beavatkozásokra is sort keríthettek. Két helyiség egybenyitásával kialakítottak egy olyan termet, ami alkalmas helyszíne a németül tanuló mohácsi ovisok és iskolások, és a felnőttek számára szervezett programoknak. A bővítés nyomán hozzáférhető a nemzetiség könyvtára, valamint berendezhettek egy teljes svábszobát is.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!