Közélet

2014.11.25. 18:02

Tíz új busz a Pannon Volánnál

Az öt évnél fiatalabb buszok Németországban futottak. 75-en férnek el a buszban, 53-an le is ülhetnek. Mutatjuk őket.

forrás: Pannon Volán Hírjárat

Megérkezett és forgalomba állt Baranyában az a tíz autóbusz, amelyek beszerzését a dél-dunántúli közösségi közlekedés színvonalának javítása érdekében a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. leánytársaságai nyílt közbeszerzési eljárás keretében bonyolítottak le.

Az öt évnél nem idősebb, eddig Németországban közlekedett, nagyon jó állapotban lévő 12 méter hosszú, kétajtós, 75 személy – ebből 53 utas kényelmes, dönthető, kartámlás üléseken foglalhat helyet –, utaztatására alkalmas, légkondicionálóval felszerelt, az oldalablakoknál színezett, dupla üvegezésű autóbuszokat soros hathengeres, 243 kW-os Iveco motor hajtja.

A megyéken belüli regionális közlekedést szolgáló IRISBUS Crossway típusú járművek a kor követelményeinek megfelelő biztonságtechnikával rendelkeznek, így többek között ABS-sel, ASR-rel – blokkolás-, illetve kipörgés gátlóval –, retarderrel és tempomattal.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!