Sport

2014.12.08. 17:00

MSZP: mi lesz az M6-os és M60-as utakkal?

Szakács László interpellációjában kérdezett az utakkal kapcsolatban, semmi új infó nem hangzott el Tasó László válaszában, csak amit már megírtunk korábban.

MTI

Szakács László (MSZP) arról beszélt, hogy a kormány döntött a 2014-2020 közötti időszak országos jelentőségű közúti, vasúti és vízi közlekedési fejlesztéseiről. A határozatban a Bóly és Ivándárda közötti szakaszt már nem autópályaként, hanem kétszer egysávos autóútként akarják meghosszabbítani - hívta fel a figyelmet.
   
Eszerint nem hosszabbítják meg a 67-es utat az országhatárig, nem épül híd a Dráván és az autópályát sem hosszabbítják meg Pécstől az országhatárig - folytatta.
   
Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben Orbán Viktor még azt mondta az M60-as elkerülő útról, hogy az szerepelni fog a következő évi költségvetésben. Hangsúlyozta, Pécs az egyetlen olyan megyeszékhely, ahol az elkerülő utat csak autópálya-matricával lehet használni.


   
Tasó László válaszában kijelentette (és gyakorlatilag megismételte azt, amit a Dunántúli Naplónak mondott), hogy a kormány vállalta: az autópályákat kiépítik a határig, a megyeszékhelyeket pedig bekapcsolják a gyorsforgalmi hálózatba. Ebben a ciklusban megépül az M6-os az országhatárig és a tervekben szerepel az M60-as kiépítése is - tette hozzá.
   
A pécsi elkerülő szakaszt a következő év első félévében átadják, de a kormány ezzel szemben nem tervezi bármilyen szakasz díjmentessé tételét - mondta.
   
A képviselő nem fogadta el a választ, ezt a Ház tette meg helyette 112 igennel 39 nem ellenében.

Címkék#Pécs#M6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!