Sport

2014.12.14. 15:35

Pécsett lép pályára a Nagy László vezette kéziválogatott

Igazi csemegét kapnak ajándékba december 23-án a baranyai sportszeretők: Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban szurkolhatunk a világ élvonalához tartozó magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely Egyiptommal csap össze felkészülési mérkőzésen.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Lehet, hogy manapság a béka feneke alatt van Pécsett a kézilabda férfi és női vonalon egyaránt (sajnos!), az utóbbi években már többször bizonyították a sportszeretők, hogy igenis vevők a sportág egy-egy színvonalas eseményére, mérkőzésére. Amikor például a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezték a Magyar Kupa négyes döntőjét, nagyon sokan voltak kíváncsiak a Veszprémre és a Szegedre, a két honi nagyágyúra – tehát nem arról van szó, hogy a kézilabda kiesett volna a pikszisből a szurkolóknál, hanem érthetően a minőség érdekli őket.

Nos, ezzel most nem lesz probléma! December 23-án, kedden (16.00) ugyanis a világ élvonalához tartozó, éppen ezért a sportkedvelők részéről nagy szeretetnek és elismertségnek örvendő magyar férfi kézilabda-válogatott vendégeskedik egy mérkőzés erejéig a pécsi sportcsarnokban. A közelmúltban kinevezett új szövetségi kapitány, a korábbi kiváló játékos, Talant Dujsebajev vezette csapat Egyiptom legjobbjaival méri össze tudását – a 2016-os Európa-bajnokságra való felkészülés nyitányaként.

– Nagyon várom már, hogy ismét együtt dolgozhassunk a csapattal – fogalmazott Talant Dujsebajev. – Szeretnék új játékosokat megismerni és kipróbálni, szeretnénk a válogatotton belül ötvözni a tehetséget és a tapasztalatot. Természetesen figyelembe kell vennünk az év végén a játékosok regenerációját is, különösen azokét, akik a bajnokságban és a nemzetközi kupákban a legerősebb terhelésnek vannak kitéve. Szeretném, ha elmélyítenénk és erősítenénk azt a fajra szemléletet, taktikát és motivációt, amit szeretnék viszontlátni majd a tétmeccseinken is.

A találkozóra a Magyar Kézilabda Szövetség egységes jegyárat határozott meg, így a találkozó 1900 forintos belépővel tekinthető meg. Diákkedvezmény nincs, belépőt 6 éves kor fölött kell vásárolni, az ennél fiatalabb és külön helyet nem foglaló (azaz egy felnőtt ölében ülő) gyermekek számára a belépés ingyenes. Fontos információ, hogy a december 15-től a helyszínen, tehát a sportcsarnokban megvásárolható jegyek nem helyre szólnak, csak az emeleti lelátókra érvényesek (a küzdőtérre nem), az ülőhelyek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!