Kultúra

2014.12.24. 11:43

Megszépítették a családok karácsonyát

Különleges akcióval, a Pécsi Rotary Adventtel lepték meg a város lakóit a Rotary Club Pécs tagjai.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Az elmúlt 24 napban minden délután más-más diák vehette át a százezer forintos ajándékot. Mint Himer László elnök elmondta, az adventi ajándékozás ötlete abból fakadt, hogy eddig leginkább a „háttérben” tették a dolgukat, részt vettek a gyermekklinika műszerezettségének csaknem százmillió forintos fejlesztésén, sok tehetséges fiatal a Rotary támogatásával kapott lehetőséget, hogy cserediákként, vagy Rotary Díjas támogatottként tanuljon külföldön. Ugyanakkor  keresték a nagyobb nyitást a város felé.

– Soha nem látott támogatottságot kaptunk a város vezetőitől, a cégektől, magánszemélyektől, amikor négy hónapja elkezdtük a szervezést. Azt, hogy a Hotel Nádort átalakítottuk adventi naptárrá, Páva Zsoltnak is köszönhető, hiszen az első egyeztetésen ő javasolta a 24 ablakos Nádort. Minden ablakba százezer forintos támogatást terveztünk, a felajánlásoknak köszönhetően ez gyorsan összejött. Tudjuk, a városban rengeteg a rászoruló, olyan mélységei vannak a szegénységnek, hogy mi is megdöbbentünk néhány család sorsán. Az iskolai közösségekre bíztuk, hogy mely diák, illetve családja kapjon támogatást, egy kérésünk volt, az átadási ünnepségen a Széchenyi téren az iskola köszöntse a megajándékozottakat. A téren minden nap több száz ember előtt zajlottak az iskolák programjai – mondta Himer László.

A támogatást a gyermekek életkörülményeinek javítására és a tanulmányaik elősegítésére költik, a legalapvetőbb dolgok megvásárlására, hiszen több gyerek is van a családokban.

– Minden gyermekkel, családdal találkoztam, és láttam azokat a hálás és néha párás szemeket. Jó helyre kerültek az ajándékok.

Lesz jövőre is?

– Azért dolgoztam a club tagjaival hónapokon keresztül, hogy ez a jótékonysági rendezvény ne egy alkalom legyen. Célunk, hogy jövőre még több család szívébe vigyünk egy kis melegséget karácsony előtt. A Rotary a biztosíték arra, hogy a támogatások száz százalékban eljutnak a rászorulókhoz. Ennek is köszönhetően már most is több hívást kaptunk, újra „telnek az ablakjaink”. De olyan felajánlását is kaptunk, hogy a százezer forintos támogatását munkahelyi kollektívák gyűjtik össze, és adják át jövő karácsonykor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!