Sport

2015.01.07. 15:22

Kőkemény meccs vár a pécsiekre a Kecskemét ellen

Nagyon fontos mérkőzést játszik ma este a pécsi férfi kosárcsapat a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Néhány évvel ezelőtt a fenti mondatba még a „pikáns” szót is nyugodtan beilleszthettük: biztosan sokan emlékeznek még arra, hogy a 2009-es idény végén ült át a kecskeméti kispadra a pécsiek korábbi szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics, s tartott vele az akkori PVSK kezdőötösének négy embere, Wittmann Krisztián, Dénes Gábor, Tóth Norbert és Bencze Zoltán. Amikor aztán az a csapat először lépett fel a Lauber Dezső Sportcsarnokban, kicsit meg is volt zavarodva mindenki – de azért nem ennek volt köszönhető, hogy az a találkozó kétszeri hosszabbításba torkollott. Ennél sokkal prózaibb a magyarázat: a pécsiek a Kecskeméttel rendre nagy csatákat vívnak. Kapásból ideidézhetnénk a tavalyi összecsapást is: akkor szintén hosszabbítás lett a vége, de a 2009-es meccsel ellentétben ezúttal a baranyaiak voltak boldogabbak a végén – köszönhetően annak, hogy összesen tizenhét hármast vágtak be.

Szóval ma este ismét a Kecskemét lesz a pécsiek vendége, s akkor is teljesen elégedettek lennénk, ha tizenhét helyett csak tizenhat pécsi hármas lenne jó – de megint a PVSK-sok pacsizhassanak elégedetten a végén a szurkolóikkal. Ez persze nem lesz könnyű (már hogy a tizenhat hármason túl...). A Kecskemét ugyanis a mostani bajnokságban a topcsapatok közé tartozik. Sztojan Ivkovics gárdája eddig tizenegyszer nyert és mindössze egyszer kapott ki (még októberben, a Sopron vendégeként 95-85-re). Beszédes, hogy az is belefér nekik, hogy a tavaly még Pécsett szereplő Kovács Péter ötpontos átlagot tud felmutatni az egy évvel ezelőtti tizenkettőhöz képest – vannak ugyanis mások, akik megszórják magukat.

– Az biztos, hogy kőkemény meccs lesz – erősítette meg felvetésünket Halász Ákos, a PVSK irányítója is. – A Kecskemét a bajnokságban már bizonyította, hogy erős gárda, ráadásul emlékeim szerint mi mindig szoros mérkőzéseket játszunk velük. Erősségük, hogy sok a jó játékosuk, ha Sztojan Ivkovics cserélni kényszerül, akkor is remek kosarasokat tud pályára küldeni. A korábbi pikantéria azért mostanra jelentősen csökkent, de nekem mindenképpen furcsa lesz kovács Péter ellen játszani, hiszen az elmúlt években rendre együtt készültünk, együtt melegítettünk, együtt csatáztunk. A kulcs a védekezés lesz: ha kevés ponton tudjuk őket tartani, akkor nyerhetünk. Az külön érdekesség, hogy a kupában is velük csapunk majd össze – ennek fényében akár erőpróbának is beillik majd a találkozó.

A fiatal kosaras tegnap egyébként már túl volt egy komoly megmérettetésen: termelésmenedzsmentből vizsgázott ugyanis az egyetemen.

– Jól sikerült, úgyhogy már csak ezért is remélem, hogy a szerdai meccs is jó lesz, ne rontsa már el a kedvemet! Ha úgy tetszik, a Kecskemét elleni mérkőzés is egy nagy vizsga lesz: megmutathatjuk a szurkolóknak, hogy hol is tartunk a céljaink elérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!