Sport

2015.01.20. 17:06

A komlóiak szerződtették a szerb átlövőt, Savo Mestert

Újabb játékossal bővült a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatának kerete, ráadásul Savo Mester személyében a Bajnokok Ligáját is megjárt irányító/átlövő csatlakozik Ratko Djurkovics együtteséhez.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Az őszi szezon második felében nagyon elkapta a fonalat az addig csak szárnyaszegetten, erőtlenül bukdácsoló komlói férfi kézilabdacsapat, sorra nyerte a hazai meccseket. Addig elég kilátástalannak, reménytelennek tűnt a kék-fehérek helyzete, de miután az új vezetőedző, Ratko Djurkovics szerződtetésével elkezdtek jönni az eredmények, mindenki abban bízik, hogy az együttes mégiscsak bentmarad az első osztályban.

Persze a vezetőség is tehet azért, hogy erre nagyobb sansz legyen – s tesz is érte. Menet közben leigazolták az orosz átlövőt, Semikovot, nemrég szerződtették a korábban Pécsett is kézilabdázó jobbszélsőt, Bujtár Ádámot (Balatonfüredről kölcsönbe jött), most pedig újabb külföldi játékos került a klubhoz.

– Szerződtettük a szerb Savo Mestert, aki néhány évvel ezelőtt a Partizan Belgráddal a Bajnokok Ligájában szerepelt, legutóbb pedig a dán Ringsted játékosa volt – mondta lapunknak Szigeti Szabolcs, a komlóiak ügyvezető igazgatója. – Átlövőként és irányítóként is bevethető, valamint a védekezésben is használható, a tavaszi szezon végéig marad nálunk.

A 25 éves szerb játékos, valamint Bujtár Ádám érkezésével kialakult a végleges keret. Miután a komlóiak nélkülük sem voltak rosszak, s pariban voltak a hozzájuk hasonló játékerőt képviselő ellenfelekkel, úgy érezzük, a folytatásban elég erősek lesznek a bentmaradás kiharcolásához.

– Az őszi idény első fele óriási csalódás volt, annak ellenére is, hogy a sorsolásunk nagyon nehéz volt. Ám a PLER otthonában mutatott játék, és persze az eredmény után éreztük, hogy mindenképpen változtatnunk kell, ha lépést akarunk tartani a riválisainkkal. Ratko Djurkovics érkezése után a négy hazai bajnokinkon hét pontot szereztünk, ráadásul továbbjutottunk a Magyar Kupában. A játékosok fizikálisan és mentálisan is nagyot léptek előre, ami egyértelműen az edzőnek köszönhető, és persze nekik is, mert sokat javult a hozzáállásuk, nagyon sokat dolgoztak.

A komlóiak január 24-én, vagyis most szombaton már a pályán melózhatnak: a Ceglédet fogadják a Magyar Kupában. Az utóbbi egy-két hónapban látottak alapján nem elképzelhetetlen, hogy ledolgozzák az első meccsen összeszedett kétgólos (27-25) hátrányukat – a szurkolók most nagyon sokat segíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!