Sport

2015.01.22. 12:18

PEAC: Raksányi és Hurst nélkül

Kezdő irányítója, Natalie Hurst és a válogatott Raksányi Krisztina nélkül utazott el a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata az Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára. Mindezek ismeretében nincs sok esély a továbbjutásra a Besiktas ellen.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Ha nem sújtotta volna ennyi probléma az utóbbi időben a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatát, minden bizonnyal ez a párharc is máshogy alakul – akárcsak a bajnoki mérkőzések. Zseljko Djokics együtteséből még novemberben kidőlt Kiss Virág, aztán bokasérülést szenvedett Natalie Hurst, továbbá Nevena Jovanovics és Raksányi Krisztina is alig tudta vállalni a játékot a Besiktas elleni első meccsen. Akkor még így is majdnem sikerült legyőzni a vendég törököket, a végén azonban ők örülhettek: 63-56-ra nyertek, s ezzel hétpontos előnyt szereztek a visszavágóra.

Amelyre ma délután (18.00) kerül sor Isztambulban, a „fekete sasok” otthonában. Egy tökéletesen felkészített PEAC-Pécsnek még itt is lenne esélye a nyolcpontos sikerre, s a továbbjutás kiharcolására, miután azonban foghíjas kerettel, meghatározó játékosok nélkül szálltak tegnap repülőre Kaposiék, borítékolható, hogy ez a mérkőzés lesz számukra a sorozat végállomása.

– Natalie Hurst és Raksányi Krisztina az utóbbi időben csak fájdalomcsillapítókkal tudott játszani, de ez így nem mehet már tovább – mondta Zseljko Djokics, a pécsiek vezetőedzője. – Ezért úgy döntöttem, hogy ők otthon maradnak, s így tudnak pihenni, regenerálódni, hiszen hosszabb távon kell gondolkodnunk.

Két kezdő játékos tehát nem lesz ott Isztambulban, és Kiss Virág sem segíthet még társainak – talán a jövő héten már rá is lehet számítani. Ennek tudatában a pécsi csapat célja nem lehet más az erős ellenfél otthonában, mint a fejlődés, a tapasztalatszerzés.

– Nagyon sajnálom, hogy ez van, mert az ember egész évben azért dolgozik, hogy minél jobban szerepeljen például az Európa-kupában. De Pécsett is látszott, hogy Hurst hiányát nagyon megérezzük, s ez a csapat nem bírja el, hogy két–három meghatározó játékosa sérült – tette hozzá Djokics.

És persze nem csak az Európa-kupából áll a világ: jövő kedden bajnoki rangadó következik, amikor a PEAC-Pécs a PINKK-Pécsi 424-et fogadja, vagyis a kupagyőztes találkozik a bajnoki aranyérmessel. Lehet, hogy ez most fontosabb, mint a nyolcaddöntő visszavágója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!