Kék hírek, bulvár

2015.01.22. 12:48

Hársfa úti gyilkosság: életfogytiglan az idős asszony gyilkosának

Életfogytiglanra ítélték az idős asszony gyilkosát első fokon Pécsen.

bama.hu

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Törvényszék a napokban azt az asszonyt, aki 2013 decemberében otthonában végzett egy idős asszonnyal, majd kifosztotta. A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádlottja legkorábban 35 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.

A vád szerint a vádlott 2013. december 2-án délelőtt 10 – 10.30 óra körüli időben felkereste a sértettet Pécsett, a Hársfa úti házában. A nyitott ajtón keresztül a házba bement, és a sértettel beszélgetett. Eközben határozta el, hogy a sértett pénzét és értékkel bíró ingóságait megszerzi. Tudomással bírt arról, hogy a sértett ékszerekkel rendelkezik, őt ököllel arcon ütötte, illetve mellkasán megkarmolta. A sértett a vádlott támadását megpróbálta elhárítani, azonban a dulakodás közben elesett. A vádlott a földön fekvő sértett fölé hajolt, nyakát a késsel több alkalommal megszúrta, majd a nyaki ereket átmetszette. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen elhunyt.

A vádlott ezt követően a sértett mindkét füléből kitépte a fülbevalóit, az ujjairól lehúzta a kezén lévő három aranygyűrűt, majd magához vette a sértett pénztárcáját a benne lévő 9.500 forinttal együtt. A távozását követően a nála lévő konyhakést szemetes konténerbe dobta. Az ékszereket a pécsi vásárcsarnokban  8.000 forintért ismeretlen személynek értékesítette.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!