Sport

2015.01.22. 19:50

Három negyedig bírta Isztambulban a sérülésektől tizedelt PEAC-Pécs

Isztambul Nem túl hálás feladat várt a PEAC-Pécs női kosarasaira Isztambulban. Az Európa-kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára nem elég, hogy hétpontos hátránnyal utazott a török Besiktas otthonába Zseljko Djokics csapata, a pécsiek két talán legjobb játékosa, Natalie Hurs és Raksányi Krisztina sem tarthatott társaival sérülés miatt.

Szakács M.

Ehhez képest az első negyedben szinte fel sem tűnt, hogy a PEAC bizony foghíjasan volt kénytelen felállni. Fej-fej mellett halad a két csapat, felváltva volt az előny itt is, ott is. A második tíz perc is hasonló forgatókönyv szerint alakult, bár a nagyszünet előtt sikerült három pontos előnybe kerülnie a hazaiaknak.

Sajnos azonban, ahogyan azt sejteni is lehetett, a pécsiek ereje kezdett megcsappanni. Bár Zseljko Djokics pályára küldte Raus Vivient és Zólyomi Karinát is, hogy a kezdő ötös tagjai szusszanhassanak egyet, a Besiktas hosszabb padja kezdte éreztetni a hatását. Egyre jobban elléptek a törökök, az utolsó játékrésznek mínusz tizenegyről kellett nekivágnia a Pécsnek.
Ez a tíz perc pedig már csupán formalitás volt. A hazaiak egyre inkább elléptek a pécsiektől, innen pedig már nem volt visszaút. A huszonkét pontos vereség talán kissé túlzó, ebben jócskán közrejátszott a PEAC „hiányos” összeállítása is.

Besiktas–PEAC-Pécs 72-50 (14-13, 15-13, 22-14, 21-10)
Női kosárlabda Európa-kupa, nyolcaddöntő, második mérkőzés. Isztambul.  Besiktas: Tasci 6, Eldebrink 4, Akkaya 8, HOOPER 22/12, Kulichová 2. Cs.: Atacan 6/6, DALGALAR 11/9, MORRISON 8, Güler 4, Avci 1, Özek, Uzun. Vezetőedző: Ömer Buharali.
PEAC: Szücs R. 4, N. JOVANOVICS 9/6, Orozovics 4, T. JOVANOVICS 16, Williams 6. Cs.: Pap 5, Kaposi 2, Raus 4/3, Zólyomi, Sellei. Vezetőedző: Zseljko Djokics.
Továbbjutott a Besiktas, kettős győzelemmel, 135-106-os pontkülönbséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!