Közélet

2015.01.29. 16:32

Új lift, kád helyett zuhany a komlói idősotthonban

Felújítási munkálatok zajlanak a város szociális otthonaiban. Jelenleg a Pécsi úti Szent Borbála Otthon épületében folyik átépítés.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Az önkormányzati tulajdonú, de a Szent Borbála Otthon Szociális Ellátó Kht. üzemeltetésében lévő egykori szálló épületében az elektromos-, a víz- és a szennyvízhálózat fiatalodik meg, de gépészeti (például lift) felújításokra is sor kerül. Emellett az idősödő ápoltak érdekében a kádakat zuhanyfülkére cserélik, valamint megszépülnek a szobák és a közös terek.

Dr. Tánczos Frigyes Attila, a Szent Borbála Otthon Nonprofit Közhasznú kht. ügyvezető igazgatója elmondta, a több évtizedes berendezések, szerelvények cseréje mára elkerülhetetlenné vált. A tervek szerint április végéig tartó munkálatokat azonban nehezíti, hogy a felújítás a bennlakók jelenlétében zajlik, tette hozzá.

A 300 milliós pályázati forrás keretéből korábban a Liliom utcában és a Jó szerencsét utcában voltak hasonló fejlesztések.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!