Kultúra

2015.01.29. 18:09

Pécsi farsang busókkal, télűző a Balokány-ligetben

A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület programszervezői már a tavaszra készülnek a Pepita Kultúrtérben, a Balokány-ligetben.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Most szombaton, január 31-én második alkalommal rendezik meg hagyományteremtő szándékkal a Ligeti farsangot, és az eseményen megpróbálkoznak a tél elűzésével is. A rendezvényre idén is ellátogatnak mohácsi busók, akik ismételten ízelítőt adnak a busójárás hangulatából.

A rendezvény a „Télűző kalandozó”-val kezdődik. A több állomásos, kalandos vetélkedőben négyfős csapatok vesznek majd részt, akik a program támogatóinak köszönhetően jutalomban is részesülnek. A játékra várják még vállalkozó szellemű fiatalok, baráti társaságok, családok jelentkezését. A délután leglátványosabb eseménye a busók fellépése lesz, akik vidám hangoskodással érkeznek, közös táncba hívják a ligetbe látogatókat. A farsangi program attrakciójaként egy, a fagyos évszakot jelképező boszorkánybábut is megúsztatnak majd a Balokány-tavon, majd elégetik azt. A Pepita Kultúrtér télűző mulatságát tűzzsonglőr-bemutató zárja. Azok tehát, akik a zord téli időben egy kis vidámságra, bolondozásra vágynak, ne hagyják ki szombaton a Balokány-ligeti programsorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!