Sport

2015.02.03. 12:37

A bentmaradáshoz továbbra is nyernie kell a Komlónak

Amióta Ratko Djurkovics a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, rengeteget változott a kék-fehérek helyzete. A sorozatos győzelmeknek köszönhetően immár reális eséllyel harcolnak a bentmaradásért – a rájátszásban csak egy riválist kell majd megelőzniük ahhoz, hogy ne búcsúzzanak az élvonaltól.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

„Jó, jó, hogy nyerünk, de nem megyünk vele semmire, nem tudunk feljebb lépni” – mondta Ratko Djurkovics, a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, s mellette látványos kézmozdulatokkal mutogatta, ahogy a tabellán egy helyben ácsorognak tanítványai. A trénerrel a szombati kolbásztöltő fesztiválon futottam össze, ami természetesen nagyon tetszett neki, s miután mindenki sietett a maga dolgára, nem álltam le vele vitatkozni. Mert abban valóban igaza van, hogy a kék-fehérek a sorozatos hazai győzelmek ellenére nem tudtak jelentősen feljebb lépni (csak a Balmazújvárost előzték meg), a PLER-t ugyanakkor beérték pontszámban (mindkét csapat kilencet szerzett eddig), a Cegléd pedig csak most, a Balatonfüred elleni győzelemmel lépett meg (tizenegy pontos).

Ugyanakkor a bajnokságban aratott négy hazai győzelemnek és egy döntetlennek igenis nagyon sok a pozitív hozadéka. A játékosok és a szurkolók is hisznek már abban, amiben a vezetőedző az első pillanattól hitt: vagyis hogy bentmaradhat a Sport36-Komló az élvonalban. Az önbizalom, és a Djurkoviccsal érkező fegyelem pedig nagyon sokat érhet, nem mellesleg a játék is hatalmasat javult – köszönhetőn persze a kemény munkának, és az ezzel ugrásszerűen javuló fizikális állapotnak.

„Nincs mit tenni, meg kell verni a Gyöngyöst is! Aztán a Tatabányát is!” – tette még hozzá Djurkovics, mielőtt elbúcsúztunk egymástól. Legyen így! A komlóiaknak még ez a két mérkőzésük van hátra az alapszakaszból: a Gyöngyöst most szombaton fogadják, a Tatabányával pedig jövő szombaton csapnak össze idegenben. Még utóbbin sem reménytelen feladat a pontszerzés, a már biztosan a felsőházban lévő csapatok ugyanis az utóbbi időben láthatóan nem szakadnak meg a győzelmekért – így verhette meg most az Orosháza a Tatabányát, vagy éppen a Cegléd a Balatonfüredet.

S hogy miért is van ez így? A bajnoki kiírás miatt. Az első öt csapat eredményei ugyanis az alapszakasz végén törlődnek (mintha eddig nem is játszottak volna semmit), csatlakozik hozzájuk a Veszprém, s játszanak egy teljesen új bajnokságot az érmekért. Vagyis aki már biztosan nem csúszhat ki a felsőházból, fütyülhet a világra...

Az alsóház hat csapata a rájátszásba viszi majd az összes eredményét, s ott játszik egy új, oda-visszavágós kört. A komlóiakra tehát további tíz mérkőzés vár, ezeken kell olyan eredményeket elérni, amelyekkel elkerülik a kiesést, s amelyeknek köszönhetően nem az utolsó két hely valamelyikén végeznek. Jelen állás szerint az alsóház tagja a Gyöngyös (15 pontos), a Mezőkövesd (13), a Cegléd (11), a PLER (9), a Sport36-Komló (9) és a Balmazújváros (6). Bízunk benne, hogy a rájátszás végére legalább a PLER-t lehajrázzák Szögi Balázsék – nem egy lehetetlen küldetés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!