Sport

2015.02.08. 14:41

A komlóiak nagyon gyenge napot fogtak ki a Gyöngyös ellen

Sajnos megszakadt a Sport36­Komló férfi kézilabdacsapatának jó sorozata: a kék­fehérek tegnap gyengén játszottak, amit a Gyöngyös kihasznált, és nagy különbséggel győzött.

K. Mayer András

Az utóbbi időben nem termett sok babér az ellenfeleknek Komlón, Ratko Djurkovics együttese a Cegléd kivételével mindenkit legyőzött. A kék­fehérek arra készültek, hogy folytatják remek sorozatukat, persze mindenki sejtette, hogy ez nem lesz egyszerű. A vendég Gyöngyösnek ugyanis nagyon kellett a két pont ahhoz, hogy a felsőházba kerüljön a rájátszásban.

Persze legalább ilyen fontos volt ez a meccs a hazaiaknak is, akik az első tíz percben állták a sarat, vezettek is ­ aztán teljesen elveszítették a fonalat. A védekezésük csődöt mondott, a vendégek kényük-kedvük szerint dobálták az indításgólokat, és a beállóst is akkor találták meg, amikor akarták. Négy és fél perccel az első félidő vége előtt már hat góllal, 15­-9-­re vezetett a Gyöngyös, Djurkovics pedig időt kért. Az ő edzősége idején most játszott a legrosszabbul a Komló ­ nem volt jó látni. Ebben a helyzetben megváltásnak tűnt a félidő végét jelző dudaszó.

Vajon lesz­e innen visszaút? Nem tűnt valószínűnek, ám amikor a második félidő elején Frey kihagyta a hétméteresét, mintha felcsillant volna némi reménysugár. Ráadásul utána végre a komlóiaknak sikerült néhányszor végigrobogniuk a pályán indításból, s miután Radjenovics be is vágta a ziccereket, még lehetett bízni egy hazai feltámadásban.

De nem sokáig. Ezen a meccsen ugyanis szinte végig dadogott a labda a komlói kezekben, gyenge volt a támadójáték (talán ha Szögi Balázs több időt kap...), a védekezés pedig hasonló szinten működött ­ illetve nem működött. Az 50. perc környékén már meg kellett barátkozni a gondolattal, hogy ezen a bajnokin vereséget szenvednek Péter Szabó Dávidék, de be kell látni, ezúttal nem is érdemeltek volna pontot.
­- Nem sok mindent tudok mondani, a pályán nyújtott játék mindent elmondott ­ - értékelt csalódottan Ratko Djurkovics. ­ - Nekünk nagyon kellett volna a két pont, de ezt nem láttam viszont a játékosaimtól.

Sport36­Komló­Gyöngyös 23­-31 (9-­16)
Férfi kézilabda NB I. Komló, 800 néző. V.: Bacs József, Bóna Szabolcs. Sport36­Komló: Granics ­ - Bujtár, SEMIKOV 7/1, Péter Szabó, HADZIOMEROVICS 4, Szöllősi 2, RADJENOVICS 6. Csere: Selymes (k), Nagy Z., Sebestyén, Szögi, Laufer 1/1, Oszlár 1, Mester 1, Marcsek, Kun 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.
Gyöngyös: HUDÁK ­- TÓTH Á. 4, MARCZINKÓ 4, Czina, SÁNDOR Á. 3, VARSANDÁN 3, Iváncsik Á. 1/1. Csere: Tamási (k), Simon B. 1, Nagy B. 1/1, DEBRECZENI 7, HAJDU G. 4, Frey T. 3/2, Koller, Bakos, Koncz. Vezetőedző: Gulyás István.

Az eredmény alakulása. 10. perc: 5­-4, 19. perc: 7-­10, 25. perc. 9-­14, 41. perc: 13­-20, 49. perc: 16-­24.
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/4.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!