Sport

2015.02.17. 16:48

A komlóiaknak a rájátszásban meg kell előzniük a PLER-t

Az alapszakaszt kieső helyen zárta a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, ám a helyzet nem reménytelen: Ratko Djurkovics irányításával sok pontot gyűjtöttek a kék-fehérek, alig-alig lehetett megverni őket. Ha így folytatják, bent maradnak.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A bajnokságnak egyértelmű céllal vágott neki a másodosztályból felkerülő komlói csapat: valahogyan meg kell kapaszkodni az élvonalban, bent kell maradni. Nos, az első tizenegy forduló után gyakorlatilag ki lehetett volna jelenteni, hogy „reszeltek” a kék-fehéreknek, ennyi, vége is az álmoknak: egy híján tucatnyi meccs is kevés volt ahhoz, hogy egyetlen pontot összeszedjenek.

Most, utólag azt mondjuk, talán jó is volt, hogy akkor tíz góllal megverte a PLER a Komlót. A nagy pofon ugyanis lépésre késztette a vezetőket, akik aztán elköszöntek Farkas Attila vezetőedzőtől, s egy keménykezű trénert, a montenegrói Ratko Djurkovicsot hozták a helyére. Telitalálat volt! A trénerrel együtt szigor, fegyelem és kőkemény meló érkezett – és nem mellesleg bajnoki pontok is. A következő kilenc fordulóban négyszer győzött, egyszer pedig döntetlenezett a Sport36-Komló, vagyis az addig nullpontos csapat kilenc pontot szorgoskodott össze, s csak Tatabányán, Orosházán és Balatonfüreden, valamint otthon a Gyöngyöstől szenvedett vereséget.

Ezeknek az eredményeknek köszönhetően az alapszakaszt már nem az utolsó helyen zárták a komlóiak, a Balmazújvárost ugyanis megelőzték, s befogták a PLER-t is. Vagyis a rájátszásban már egyáltalán nem reménytelen a helyzetük: ha egyetlen ponttal többet szereznek a PLER-nél, és persze maguk mögött tartják a Balmazújvárost, bent maradnak. Látva az utóbbi hetek, hónapok teljesítményét, mindez nem kivitelezhetetlen.

A kiírás értelmében az alsóházi hat csapat vitte magával az alapszakaszban megszerzett összes pontját, vagyis a Gyöngyösnek (18 pont) és a Mezőkövesdnek (17) gyakorlatilag már nincs miért izgulnia. Az élvonalból ketten fognak kiesni, a bent maradásért a Cegléd (11), a PLER (9), a Sport36-Komló (9) és a Balmazújváros (8) vív majd óriási harcot. Reméljük, hogy a végén a Ratko Djurkovics irányította kék-fehérek alatt húzzák majd meg a vonalat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!