Kultúra

2015.02.25. 15:12

Falusi Mariann és Müller Péter Sziámi is műsoron

Hoz néhány zenei kuriózumot a pécsi tavasz, hallhatjuk többek között a Pa-Dö-Dős Falusi Mariannt jazzt énekelni, Müller Péter Sziámit verselni és Szakcsival közösen improvizálni.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

Sárik Péter és Falusi Mariann indítja a Metronóm Jazz Klub programsorozatát a Zsolnay-negyed E78 termében, s itt lesz az összes többi koncert is.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Dalolva szép az élet – Falusi Mariann és Sárik Péter koncertje, E78, március 5. 20.00.
[/caption]

A páros hat éve zenél együtt, közismert jazz standardeket, Gerschwin-, Bernstein-, Cohen-dalokat, régi magyar jazzslágereket adnak elő, vidám, szomorú, derűs és kétségbeesett dallamokat.

Szakcsi Lakatos Béla megint újít, ezúttal Müller Péter Sziámival áll össze, Sziámi verseire fog improvizálni, miközben középkori balladák, cigány énekek, francia sanzonok és a brit rock is beszivárog az előadásba.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Pianissimo! Duo – Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi közös produkciója, E78, április 9. 20.00.
[/caption]

A Syrius Legacy pedig egy fiatal csapat, és nem akármilyen muzsikával érkezik, a legendás 1971-es Syrius-lemezt, a nemzetközi szinten is óriási sikert aratott Az ördög álarcosbálját hozza el.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Syrius Legacy – előzenekar Várallyay Petra Trió
[/caption]

Aztán a végén varázslatos hegedűfutamok következnek, májusban Latos Zoltán indiai töltetű világzenéje, a MüPá-ban is bemutatott OpenSource zárja a tavaszi jazzprogramok sorát.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Magyar Jazz Ünnepe 2015. Lantos Zoltán: OpenSource. Előzenekar a P-Bán Trió, E78. május 13. 20.00
[/caption]

Al Di Meola újra Pécsett játszik

Mint ahogy arról már hírt adtunk, a tavaszi pécsi jazzélet kiemelkedő koncertjét Al Di Meola adja március 27-én 19 órakor a Kodály Központban. A neves jazzgitáros immár ötödször vendégszerepel Pécsett, s ezúttal négyfős csapattal érkezik, hogy „klasszikus” Beatles-számokat játszanak jellegzetesen meolás akusztikus hangzásban. Az összhatást erősíti a magyar Sturcz Vonósnégyes is. Hogy milyen ez a Beatles and More műsor, arról a videomegosztón lehet többet megtudni, mert hat szám is meghallgatható itt a korábbi varsói koncertjükről.

ZEN-session fiatal zenészekkel

Folytatódik a jammelés is, a helyszínen egy külön részen minden Metronóm Jazz Klub koncertet követően fiatal pécsi zenészek várják a közönséget egy kis örömzenélésre. A ZEN-session célja az, hogy összehozza Pécs ifjú zenészeit és a Zenélő Egyetem gyakorló muzsikusait, hogy megismerjék egymást, és tanuljanak egymástól. Emellett itt a fiatal muzsikusok kipróbálhatják magukat, és nem utolsósorban mestert, tanítványt, közönséget, példaképeket is találhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!