Sport

2015.02.25. 17:27

Djurkovics elégedett az eddigi eredményeikkel

Vasárnap folytatódik a bajnokság a férfikézilabda NB I.-ben, s a Sport36-Komlónak tíz mérkőzése van arra a rájátszásban, hogy kiharcolja a bent maradást. A vezetőedző, Ratko Djurkovics elégedett az eddig elértekkel – reméljük, a bajnokság végén is az lesz!

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– Nehéz volt az eltelt közel fél év a Komlónál? Nagyon mélyről indult a csapattal.

– Igen, nehéz volt. Gondoltam is, hogy az lesz, de azt csináltuk, amit kell, és végül gyűjtöttünk kilenc pontot. Amikor jöttem, nulla volt... Persze ez sem olyan sok, de ez volt a célunk: kilenc–tíz pont a rájátszásra. Ez megvan, és most ennek köszönhetően a Cegléd, a PLER, mi és a Balmazújváros is hasonló szituációban van. Nincs mese, ki kell harcolnunk az NB I.-ben maradást! – mondta Ratko Djurkovics, a Sport36-Komló férfikézilabda-csapatának montenegrói vezetőedzője.

– Az eredményességük titka érezhetően az volt, hogy maximális fegyelmet követelt a játékosoktól, és nyilván átragadt rájuk az ön mentalitása, önbizalma.

– A legnagyobb problémát az okozta nekem, hogy két jó játékosunk, Szögi és Szöllősi nem tud ott lenni az összes edzésen. Ők rutinos, jó kézilabdázók, akik ha sokat edzenek, jól játszanak, ha nem, akkor nem. Ha tudnak jönni hetente legalább négyszer, akkor minden jó lesz. És ehhez hozzátenném, hogy az alapszakasz utolsó meccsén, Tatabányán nagyon keményen védekeztünk, csak huszonnégy gólt kaptunk. Ez nagyon tetszett. Úgy érzem egyébként, ha valaki haladni akar, akkor nem nehéz velem együtt dolgozni. De mindenképpen időre volt szükségünk. Idő kellett ahhoz, hogy én megismerjem a játékosokat, ők pedig engem.

– Elégedett az eddig elértekkel?

– Elégedett vagyok! Jó hangulat van, mindenki ugyanazt akarja, ugyanazt gondolja. Mindenki bent akar maradni az első osztályban.

– Ahogy nyilván a riválisok is. Mit tippel, melyik két csapat lesz majd a Komló mögött a rájátszás végén?

– Nem tudom, kik lesznek azok. Ez egy nagyon nehéz kérdés. Tudja, mit? Kérdezze meg egy hónap múlva, akkor már biztosan tudok válaszolni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!