Közélet

2015.03.01. 11:11

Pécsett is önálló pedagógiai központ kezdi meg működését

Pedagógiai oktatási központok kezdik meg a működésüket április elsejével az országban 13 vidéki és 2 fővárosi helyszínnel.

Mészáros B. E.

Ebből az egyik központ Pécsett lesz, jelentette be tegnap Hoppál Péter államtitkár. Azt már Páva Zsolt mondta el, hogy a KLIK-hez (Klebersberg Intézményfenntartó Központ) hasonlóan tevékenykedő szervezet feladata a pedagógiai szakmai szolgáltatások biztosítása, tantárgygondozás, pedagógusképzés, a tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szervezése, a pedagógusok munkáját értékelő új tanfelügyelői rendszer működtetése.

Hoppál Péter kitért arra is, hogy téves az a napokban lábra kapott információ, miszerint Kaposvár lenne a régió pedagógiai oktatási központja, a térség legtöbb ellátottja (55 százalék) Baranyában van, így Pécsett is önálló központ kezdi meg működését. Azt még nem tudni, hogy pontosan mekkora létszámmal és hol fog tevékenykedni a városon belül a Pécsi Pedagógiai Oktatási Központ (ez a hivatalos megnevezése), most zajlik ugyanis az épület kiválasztása, és napokon belül eldől az is, hogy ki lesz a vezetője. A KLIK-től független a szervezet működése, a jelenlegi pedagógiai szakszolgálatnál pedig lényegesen nagyobb létszámmal fog tevékenykedni, járási hivatalai viszont nem lesznek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!