Sport

2015.03.01. 19:09

Nagy örömet szerzett szurkolóinak a komlói kézilabdacsapat

Megnyerte az alsóházi rájátszás első mérkőzését a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata: Ratko Djurkovics együttese összeszedett, jó játékkal simán verte a vendég Ceglédet.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Történjék bármi, ezt a mérkőzést mindenképpen meg kellett nyernie a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatának. Ahhoz ugyanis, hogy bentmaradjanak a kék-fehérek, az összes hazai meccsüket hozniuk kell a rájátszás során, ráadásul gyakorlatilag nem szabad hibázniuk, mert egyetlen baki elég lehet a búcsúhoz.

Szerencsére ennek megfelelően kezdtek a komlóiak, akik néhány megingást leszámítva kiváló első félidőt produkáltak. Ratko Djurkovics együttese jól védekezett, s a támadójátékkal sem akadtak problémák – köszönhetően elsősorban Alekszandar Semikovnak, aki úgy verte meg lábbal az ellenfeleit, s olyan betöréseket produkált, hogy öröm volt nézni. Végig vezettek a hazaiak, s ha 11-6-os vezetésüknél nem alszanak el, jelentősre hízlalhatták volna a különbséget.

A félidei állás így sem volt csúnya, ugyanakkor hamar kiderült, hogy a kétgólos előny semmi: szünet pillanatok alatt feljöttek a vendégek egy találatra. Itt azonban megállt a Cegléd tudománya, a Komló pedig apránként egyre nagyobb előnybe került. Továbbra is Semikov volt a fő gólgyáros, de jól játszott a két szélső, Bujtár Ádám és Bojan Radjenovics, és persze jól dolgozott a védelem – csak a rutinos Bíró Balázzsal nem tudtak mit kezdeni. De ő egymaga kevés volt, ez pedig azt eredményezte, hogy a komlóiak váratlanul simán győztek, nagy örömet szerezve ezzel szurkolóiknak, akik hosszan éltették a vezetőedzőt, Ratko Djurkovicsot, és persze a játékosokat is.

– Sikerült nagyon jól felkészülnünk az ellenfelünkből, s szinte mindent megcsináltunk, amit megbeszéltünk ­ értékelt Ratko Djurkovics. ­ Gratulálok a csapatomnak, remélem így folytatják, és köszönöm a közönségnek a buzdítást.

Sport36-Komló–Cegléd 33-25 (15-12)
Férfi kézilabda NB I., rájátszás a 7­-12. helyért. Komló, 900 néző. V.: Herczeg, Südi. Sport36-Komló: Granics ­ BUJTÁR 5, SEMIKOV 11/4, HADZIOMEROVICS 4, MESTER 5, Szöllősi, RADJENOVICS 5. Csere: SELYMES (k), Nagy Z., Szögi 2, Marcsek, Péter Szabó, Oszlár, Wéber 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovics. Cegléd: Bartucz ­ Gigler 2, Takács 3, Tóth N. 1, Grbovics 3, Lepsényi, BÍRÓ 10/1. Csere: Bősz (k), Lászlai 1, Perisics 2/1, Antal Sz. 2, Sipeki, Hódi 1, Nikolicza. Vezetőedző: Kökény István.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 5-2, 20. perc: 11-6, 26. perc: 13-10, 39. perc: 22-17, 44. perc: 24-17, 53. perc: 29-22.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!