Közélet

2015.03.04. 18:40

Nincs teljes megállapodás, sztrájkelőkészület a Volánnál

Nincs teljes körű régiós volános bérmegállapodás, így még továbbra is fennáll a március végi buszos sztrájk lehetősége.

K. E.

Miután kedden egyedüli érdekképviseletként nem írta alá a régiós volános bérmegállapodást, a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. illetékesei ma ismét tárgyalóasztalhoz ültek a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) képviselőivel.

Dobi István, a kaposvári székhelyű érdekképviselet elnöke úgy tájékoztatott, hogy megalázónak tartják a cég által ajánlott, a többi szakszervezet által elfogadott, április 1-jétől esedékes 2,4 százalékos béremelést, ezért folytatják a bérharcot, és megkezdik a március 23–27 közötti napokra tervezett sztrájk előkészítését. Ennek kapcsán a munkáltatóval már egyeztettek is az elégséges szolgáltatásról. A személyszállítási törvény új rendelkezései 90 százalékos ellátást írnak elő a munkabeszüntetés idejére. Dobi István szerint az eredeti 6,5-ről 5,2 százalékra mérsékelt bérkövetelésük teljesíthető, ezért a sztrájk előkészítése mellett folytatják a bértárgyalásokat is.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!