Sport

2015.03.17. 08:04

Ma az MTK-t fogadja a PMFC-MATIAS a Ligakupában

Három sorozatban is érdekelt még a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata, amit kevés klub mondhat el magáról. A piros-feketék ma a Ligakupa negyeddöntőjében az MTK-t fogadják – várhatóan Balogh Béla nélkül, aki orrtörése miatt minden bizonnyal csak a Kecskemét elleni bajnokin tér vissza.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A Diósgyőr elleni pontszerzéssel mindenki elégedett volt, hiszen a DVTK otthonában nem egyszerű megúszni vereség nélkül – más kérdés, hogy Tomiszlav Szivics együttesének produkciója nem volt túl ijesztő. A bajnokságban tavasszal még veretlen a PMFC-MATIAS, három meccsen hét ponttal gazdagodott, vagyis itt nagyon jól szerepel, kíváncsian várjuk, mire megy majd a Ligakupában az MTK ellen. A mai negyeddöntő biztosan nem lesz egyszerű feladat a pécsiek számára, hiszen nagyon jó csapat lesz az ellenfelük, ugyanakkor arra mérget lehetne venni, hogy mindkét oldalon sok lesz a változás a hétvégi bajnokikhoz képest.

A PMFC-nél pénteken nem játszott Balogh Béla, ebből kiindulva most valószínűleg a pályán lesz – és biztos így is lenne, ha a Haladás ellen nem tört volna el az orra.
– Összefejeltem egy játékossal, rögtön megindult a vér az orromból, és lefelé menet kicsit meg is szédültem – emlékezett vissza a történtekre Balogh Béla.

– A doki aztán visszatette a helyére, kellemes érzés volt...

A Haladás elleni bajnoki már másfél hete volt, Balogh visszatérésére azonban még várni kell. A pénteki, diósgyőri meccset is kihagyta, s ma délután sem lesz ott a kezdőcsapatban – szerdától viszont teljes értékű munkát végezhet, szombaton pedig már a kecskeméti csatárok életét keserítheti. Pénteken úgy tűnt, hiányzott is a pécsi védelemből.

– Köszönöm, hogy így látja! De nem két emberen múlik egy csapat védekezése. A csatártól indul a védekezés, a támadások pedig a kapustól, vagyis sokan érintettek benne – fogalmazott Balogh.
A PMFC rutinos védője a jó tavaszi szereplés kapcsán elmondta, a két hónapos téli szünet során összeforrt a csapat, s szép lassan kijön az a tudás, ami ebben a társaságban benne van. A bentmaradásban eddig is bíztak, a három mérkőzésen szerzett hét pont, valamint a mutatott játék azonban még inkább megerősítette őket ebben a hitükben.
– A felkészülésünk nagyon jó volt, megy a csapatnak. Persze remélem, nem kiabálunk el semmit! – tette hozzá Balogh.

Címkék#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!