Közélet

2015.03.19. 14:50

Idén is tulajdonosra lelt a nőklub Ezüst karkötője

2007 óta már hagyománnyá vált, hogy a Napsugár Nőklub Egyesület tavasszal, nőnap alkalmából adja át elismerését, az Ezüst karkötőt.

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

A díjat az kaphatja meg, aki a helyi közéletben szerepet vállalva a hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket igyekszik segíteni. Idén, a nyolcadik alkalommal megrendezett ünnepélyes díjátadón Kovács Jánosné, a belvárdgyulai Roma Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese kapta az Ezüst karkötőt, hátrányos helyzetű romák érdekében kifejtett, önfeláldozó elhivatottságáért. Elismerő oklevélben részesített a nőklub Walter Zsuzsannát, a Szívvel Egymásért Alapítvány vezetőjét, karitatív tevékenységéért.

A tizenöt éve jótékony és kulturális tevékenységekkel foglalkozó egyesület egyébként maga is rendszeresen segíti a rászorultakat és az intézményeket. Legutóbb negyvenöt családnak, állami gondoskodásban lévő gyerekeknek vittek jó minőségű ruhaneműt és élelmiszereket, a Meixner Ildikó Szakiskola varrodája több doboz ruhaanyagot kapott, amit az ott tanuló, leendő szállodai szobaasszonyok tudnak hasznosítani. A kórházban pedig egy színes televízióval lepték meg az ott gyógyuló betegeket.

 

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!