Közélet

2015.03.23. 17:52

A vásártérnek jót tett a vasárnapi zárva tartás

Az első zárva tartó vasárnap sem telt el vásárlás nélkül. A pécsi vásártéren és a kisebb élelmiszerboltokban nagyon sokan megfordultak.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

Több parkolót is megnyitottak vasárnap a pécsi vásártérnél, akkora volt a forgalom, azonban ez a nagy érdeklődés minden bizonnyal részben a kedvező időjárással is magyarázható. Mindenesetre az árusok is kitettek magukért, szinte alig volt üresen maradt árusító hely. Mintha megszaporodott volna a kenyeret és pékárut kínáló bódék és árusok száma, sajtot és tejtermékeket, illetve különböző füstölt árut is több helyen kínáltak a korábbiakhoz képest. A kínálatot elnézve akár egy nagybevásárlást is megejthettünk volna, csak győzzük a cipekedést és a járkálást.

A kisebb élelmiszerüzletekben is hasonlóan erősebb volt a forgalom a hónapokkal ezelőtti átlagos hétvégéhez képest. Mint mondták a boltosok, többen még megszokásból indultak útnak, a vasárnapi nagybevásárlásra aztán náluk kötöttek ki, ugyanakkor mások csak elfelejtettek valamit, ezért kellett elugraniuk a legközelebbi boltba.
Az Árkád és a Forrás ugyan kinyitott és néhány üzlet is várta a vásárlókat, de azok többnyire elmaradtak. Az egyik helyen arra panaszkodtak, kora délutánig mindössze két horvát érdeklődő nézett be hozzájuk, azonban nem vásároltak semmit.

Szombaton viszont minden szupermarketben és hipermarkatben nagy jelentős volt a forgalom egész nap, a parkolók is megteltek. A legtöbb család egy nappal előrébb hozta a nagybevásárlást, amihez az üzletek különböző kedvezményekkel is igyekeztek hozzájárulni.

Pezsgés a belvárosban

A szokásosnál élénkebb képet mutatott vasárnap délelőtt a pécsi belváros is. A Király utcán végigsétálva tucatnyi üzletet találtunk nyitva, pékségek, kávézók, ajándékboltok és éttermek egyaránt várták a vendégeket és az elkölthető forintjaikat. A legtöbb helyen vevőt is láttunk, ránézésre tehát nem volt hiábavaló az igyekezet. Persze a szép számmal jövő-menő nép kimozdulásában az is szerepet játszhatott, hogy igazi tavaszi időjárásban volt részünk. N. L.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!