Sport

2015.03.23. 18:29

„Hajrá Pécs!” Elhangzott vagy sem?

A kecskeméti klub kivizsgálta a szombati esetet. Szerintük a pécsi szurkoló nem mond igazat.

bama.hu, fotó: DG

A KTE vizsgálata szerint nem minden úgy történt, ahogyan a drukker a levelében leírta – „több kollégánknak is valótlanságot állítva, nem tanúsított együttműködést”, fogalmaz a közleményben S. Juhász Attila kecskeméti ügyvezető –, ezzel együtt „a hasonló esetek megelőzése érdekében nyomatékosan felhívtuk a biztonsági igazgató figyelmét, hogy a jogszabályi keretek között eljárva tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az előírásoknak megfelelő belépővel rendelkező szurkolók a szabályokat betartva szurkolhassanak a stadionban”.

A közlemény egyik legérdekesebb gondolatát pedig kommentár nélkül külön is kiemeljük: "... felkérték (a biztonságiak - a szerk), hogy ebben a szektorban ne viselkedjen pécsi szurkolóként, mert ezt a szektorban tartózkodó hazai szurkolók nem fogják jó néven venni, viselkedjen semleges szurkolóként."

FRISSÍTVE: Nem mond igazat a KTE ügyvezetője a szurkoló szerint

A KTE közleményére kedden reagált a pécsi szurkoló, akit nem engedtek be a meccsre:

"Kimondottan hazug S. Juhász Attila ügyvezető azon állítása, hogy „Hajrá Pécs” kiabálással elindultam volna a lépcső felé. A „Hajrá Pécs” mondat egyetlen ember szájából hangzott el szombaton, ez pedig a biztonsági őr volt, amikor felszólított, hogy nyilatkozzam arról, hogy „nem fogom azt mondani a mérkőzésen, hogy Hajrá Pécs”. Az inkriminált mondat ezt követően sem az én, sem más szájából nem hangzott el, a lelátó felé pedig nem indultam el, hiszen a nyilatkozatra való felhívás megtagadása után az őr az utamat is elállta."

"Mivel a stadionban kamerarendszer üzemel, a felvételek úgyis az én igazamat bizonyítják, javaslom ezeknek a visszanézését annak értelmében, hogy a Kecskeméti TÉ vezetősége valós nyilatkozatot tudjon kiadni és felelősségre tudja vonni akiket kell."

Nos, itt tart most az ügy, és félő, hogy ez is a vége. Hiszen nagy az esély rá, hogy soha nem fog kiderülni, hogy ki mondott igazat.

A KTE teljes közleménye:

A panasszal élő szurkoló online vásárolta meg a jegyét (MLSZ futballkártyával) a hazai nézők számára kijelölt szektorba.

A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szurkoló érvényes MLSZ futballkártyával és belépőjeggyel érkezett a stadionba, ahol 16:30:05 órakor (fél órával a mérkőzés kezdete után) belépését követően az ellenőrzésnél Pécsre utaló kártyát is felmutatott, ezért felhívták a figyelmét, hogy ez hazai szektor. Tulajdonképpen semmi akadálya nincs, hogy innen tekintse meg a mérkőzést, de ezzel együtt felkérték, hogy ebben a szektorban ne viselkedjen pécsi szurkolóként, mert ezt a szektorban tartózkodó hazai szurkolók nem fogják jó néven venni, viselkedjen semleges szurkolóként. A szurkoló ezt követően „Hajrá Pécs” kiabálással elindult a lépcső felé (16:30:35), ekkor a biztonsági személyzet megállította és közölték vele, hogy mivel egyértelműen pécsi szurkoló, átkísérik a vendég szektorba. A biztonságiak rádión hívták a biztonsági igazgatót, akivel megbeszélték, hogy a szurkolót kiengedik a stadionból és a biztonsági igazgató fogja átkísérni a vendég szektorba (16:31:55). Az átkísérés során a szurkoló segítő szándékunk ellenére olyan magatartást tanúsított, mely alapján a biztonsági igazgató úgy ítélte meg, hogy a mérkőzés biztonságának érdekében nem engedi be a vendégszektorba sem (16:33.35).

A panaszos szurkoló ezek után a klub főbejáratánál dolgozó recepciós kollégával azt közölte (16:35), hogy most érkezett a mérkőzésre és a beléptető kapu nem engedi át, valami gond lehet az interneten vásárolt jegyével. A jegyet ellenőriztük, és megállapítottuk, hogy azzal már egyszer (16:30:05) beléptek a stadion területére. Ezt követően telefonon is kereste a klubot (16:45) és továbbra is arra hivatkozott, hogy érvényes jegye ellenére nem engedik be a stadionba. A beszélgetés során közölte, hogy ő a pécsi csapatnak szurkol, de nem megy a vendég szektorba.

Klubunk vezetése és a beléptetésért, valamint a mérkőzés biztonságos megrendezéséért felelős biztonsági igazgató próbálták megadni a segítséget az egyértelműen pécsi szurkolóként megnyilvánuló úr számára a mérkőzés megtekintésére, aki több kollégánknak is valótlanságot állítva, nem tanúsított együttműködést. A mérkőzésen rajta kívül több olyan szurkoló is volt, aki rossz helyre vásárolt belépőt, őket is megkérdeztük, hogy hová szeretnének ülni. Az egyeztetéseket követően mindenki onnan tekintette meg a mérkőzést, ahonnan szerette volna, függetlenül attól, hogy honnan érkezett és milyen szurkolói kártyával rendelkezett.

Nagyon sajnáljuk, hogy ebben az esetben – az érvényben lévő szabályozás szerint eljárva – nem sikerült a szurkoló számára is elfogadható megoldást találni. A hasonló esetek megelőzése érdekében nyomatékosan felhívtuk a biztonsági igazgató figyelmét, hogy a jogszabályi keretek között eljárva tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az előírásoknak megfelelő belépővel rendelkező szurkolók a szabályokat betartva szurkolhassanak a stadionban.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!