Kultúra

2015.03.27. 11:27

Hamarosan nyílik Pécsett a Sopianae-kiállítás

Májusban megnyílik a Sopianae – Baranya római kori leletei című állandó régészeti kiállítás első szakasza a Káptalan u. 4. szám alatt.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A tárlaton  a római kori Sopianae-t bemutató, interaktív 3D rekonstrukció mellett a Kozármislenyben feltárt, 2. századból származó halottaskocsi életnagyságú modelljét, az ókori Sopianae legszebb tárgyi leleteit, használati tárgyait, továbbá a Dunaszekcsőn talált Marcus Aurelius bronzfejet csodálhatják meg a látogatók. Emellett egy külön teremben állítják ki a Fetter Antal által elkészített ókeresztény építmény-maketteket.

A régészek az egykori Sopianae területének 1/3-át tárták fel, az állandó kiállítás a település Kr. u. 4. századi ókeresztény korszakát mutatja be. A kiállítást előkészítő szakemberek a korábbi ásatások eredményeit vetítették fel a mai várostérképre, az akkori fórumokat, utcákat, tereket is megrajzolták. A kiállítás látogatói a római kori város épületei közül háromban is virtuális sétát tehetnek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!