Közélet

2015.03.26. 18:36

Eldöntötte a közgyűlés: jöhetnek a buszok Pécsre

Összesen 115 használt autóbusz vásárlását tervezi a Tüke Busz Zrt., az erre szánt összeg 3,5 milliárd forint.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Bár a városi közgyűlés elején azt gondoltuk, hogy ennek itt tényleg soha nem lesz vége, itt ülünk még holnap este is (az első napirendi pont, amely az utcák átnevezéséről szólt, egészen konkrétan egy hetven perces vitát generált, s szó volt benne a Quaestortól kezdve a puha diktatúrán át mindenről – és akkor hátra volt még harmincöt előterjesztés...), azért később felgyorsultak az események, s így már az ebédszünet előtt megkaptuk a választ a nap legfontosabb kérdésre. Nevezetesen arra, hogy akkor milyen buszok érkeznek Pécsre, mikor és mennyibe kerül ez nekünk.

A lényeg egyetlen mondatban is összefoglalható: összesen 115 (38 csuklós és 77 szóló) használt autóbusz vásárlását tervezi a Tüke Busz Zrt., az erre szánt összeg 3,5 milliárd forint, s a tervek szerint szeptemberben már hasítanának is az új járművek a pécsi utcákon. A javarészt hétéves Volvók Hollandiából érkeznek – Paiger István, a Tüke Busz vezérigazgatója elmondta, hogy a járművek kiváló műszaki állapotban vannak, a későbbi szervizelésük pedig nem lesz horror-összeg. Az előterjesztést elfogadták, felveheti tehát a hitelt a Tüke Busz a járművek megvásárlására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!