Közélet

2015.04.16. 10:54

Szinte az egész ellenzék tüntet most vasárnap Pécsen

Civilek, szakszervezetek és pártok a korrupció ellen tüntetnek április 19-én, vasárnap 16 órától a Kossuth téren.

G. E. (Dunántúli Napló)

A megmozdulás sajtótájékoztatóján Rajnai Attila (Ellenás Sziget) elmondta, hogy a megmozduláson minden csatlakozni akaró civil szervezetet, pártot és magánszemélyt szívesen látnak, majd felolvasta a követeléseik 12 pontját.

Kunszt Márta a DK-tól kiemelte, hogy az országos megmozdulás kapcsán a budapestiek és a pécsiek a legaktívabbak. Berkecz Balázs az Együtt nevében elmondta, hogy a fő hangsúly a szerintük mindent átható állami korrupción van, de Pécsett a Boda mellé tervezett atomtemető is okot ad a tüntetésre, amiről a helyi fideszes képviselők mélyen hallgatnak. A szakszervezetek nevében Benke Norbert az állami korrupciót a föld mélyebb rétegeibe leszivárgó atomhulladékhoz hasonlította. A sajtótájékoztatón a Tukora Gábor (MoMa) és Szalai Roland (4K!) a bal- és jobboldali ellenzéki erők összefogását képviselték.

A szervezők minden pécsi ellenzéki pártot csatlakozásra kértek, ugyanakkor a Jobbik, az ÖPE és a helyi LMP nem csatlakozott. Érdekes fejlemény, hogy az ex-fideszes, jelenleg LMP-s szekszárdi Hadházy Ákos is a felszólalók között lesz a tüntetésen, továbbá Kerék-Bárczy Szabolcs és Jávor István, az ELTE korrupciókutatója erősíti a névsort.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!