Sport

2015.04.21. 07:02

Este Kecskeméten játszik a PVSK-Pannonpower

Ma este megkezdi menetelését a rájátszásban a PVSK-Pannonpower – s mi abban bízunk, hogy ez a menetelés jó hosszúra nyúlik majd.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Szombaton kiderült, hogy a PVSK-Pannonpower férfikosárlabda-csapatának a Kecskemét lesz az ellenfele a rájátszás első körében. Vasárnap este azonban az még nem volt biztos, hogy mikor lesznek a találkozók. Nos, mostanra eltűnt az összes kérdőjel: a baranyaiak ugyanis ma este pörgeti le első meccsüket a Kecskemét vendégeként. Ez önmagában mondjuk nem szenzáció, hiszen alapban is majdnem így lett volna (szerdán játszották volna a találkozót) – a kérdéses a második mérkőzés ideje és helye volt. A szövetség elképzelése szerint azt a meccset szombaton rendezték volna Pécsett, ám akkor foglalt a Lauber Dezső Sportcsarnok (a férfi kézilabdázók kupadöntőjét rendezik ott). A két gárda így nekiállt egyezkedni – s a döntés gyorsan megszületett: a második meccs is Kecskeméten lesz, az eredeti időpontban, s a harmadiknak, illetve az esetleges negyediknek (merthogy a párharc három győzelemig megy) a pécsi csapat lesz a házigazdája. (Mondhatnánk akár azt is, hogy tiszta NBA-rájátszás: ott szokás ugyanis, hogy kétmeccsenként cserélnek pályaválasztói jogot a csapatok.)

Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy mennyi esélye van a Pécsnek a továbbjutásra. Egyfelől ugyanis tény, hogy a Kecskemét roppant erős csapat, s nem csak azért, mert a második helyen végzett a rájátszás előtt – ennél fontosabb, hogy például úgy csípte meg ezt a pozíciót, hogy az utolsó fordulóban idegenben verte meg a Paksot. Másfelől azonban ne hallgassuk el: a felsőházi csapatok közül egyedül Sztojan Ivkovics gárdáját tudta megverni a PVSK. Még januárban, egy emlékezetes, az utolsó pillanatig szoros meccsen 79-75-re nyertek Budimirék – nyilvánvalóan most az a feladat, hogy az akkori tapasztalatokat hasznosítsák, s idegenben is azt a játékot hozzák. Ugyan a Kecskemét nem elsősorban félelmetes szurkolótáboráról híres, az azonban tény, hogy hazai pályán nehéz őket elkapni. Ráadásul az alföldi gárda nyilván kettőzött erővel is küzd majd: ahogy már korábban kiderült, a szezon végén távozik onnan Sztojan Ivkovics, azaz jövőre biztosan új csapat épül. A tréner pedig nyilván szépen akar búcsúzni a várostól, a közönségtől – a pécsiek feladata tehát „egyszerű”: el kell rontani az ünneplést...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!