Közélet

2015.04.24. 08:35

Hiánycikk lett több gyógyszer

Olvasónk jelezte, hogy a patikában, ahová inzulinért ment, közölték, nem tudják beváltani a receptjét, talán majd csak júniusban. És addig mit csináljon, aki cukorbeteg? – tette fel a kérdést panaszosunk.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Utánaérdeklődtünk, mi állhat a háttérben. Egy gyógyszertárban kérdésünkre elmondták, valóban készlethiány van, de szerencsére nem az összes inzulin, csak egy bizonyos fajta (Insuman előretöltött injekciós toll és patron, a  gyártó tájékoztatása szerint a hiány várhatóan júliusig tart) nem kapható. Ennek viszont nincs hivatalos helyettesítő készítménye, így nem tudnak másikat adni helyette. Vagyis vissza kell menni az orvoshoz, és másik inzulint felíratni.

A patikában hozzátették, sajnos előfordul egy-egy termékkel, hogy kifogynak a készletből, mert nincs utánpótlás. Ennek több oka is lehet: vagy valamelyik alapanyag lesz hiánycikk, vagy a gyártás áll le átmenetileg. Az inzulin mellett jelenleg egy véralvadásgátlót is hiába várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!