Sport

2015.04.28. 07:55

Kedd este visszavághat a Kecskemétnek a PVSK

Nem túlzás azt mondani, hogy sorsdöntő mérkőzés vár ma este a PVSK csapatára a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

A legrosszabb forgatókönyv szerint ma este utoljára lép pályára a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata. A Pécs-Kecskemét párharcban ugyanis kettő-nullra vezet az alföldi gárda, s mivel három győzelem kell az elődöntőbe jutáshoz, amennyiben behúzza a kedd esti mérkőzést Sztojan Ivkovics legénysége, akkor nekünk sajnos nem lesz más dolgunk, mint előbb gratulálni az ellenfélnek, majd integetni a lelátóról a mieinknek, viszlát, találkozunk októberben, remélhetőleg sokatokkal.

De hát nyilván mi ne ebből induljunk ki! Már csak azért sem, mert a Kecskemét legyűrése a Lauberben azért egyáltalán nem reménytelen próbálkozás. Hogy mást ne mondjunk, egyszer már sikerült ebben a szezonban: január elején, egy emlékezetes meccsen 79-75-re győzött a PVSK. Mondhatnánk persze, hogy nincs más dolga a baranyai gárdának, mint lemásolni az akkor nyújtott játékot, s minden rendben lesz. Csak hát a világ nem ilyen egyszerű...

– Bár a kecskemétiek azóta elveszítették Rakicsot, aki visszament Szolnokra, azért nem mondhatnám, hogy gyengébb a keretük, mint akkor – nyilatkozta lapunknak Halász Ákos, a pécsiek fiatal irányítója. – Sztojan Ivkovics csapataira alapban is jellemző, hogy a pozíciós játékot erőltetik, s hát tagadhatatlan, hogy ez be is jött eddig nekik ellenünk, hiszen 2-0-ra vezetnek. Ugyanakkor nem túlzás azt mondani: mi hazai pályán mindenkire veszélyesek vagyunk. A lényeg, hogy nagyon oda kell tennünk magunkat, s akkor megnyerhetjük ezt a találkozót.
A pécsiek ráadásul meglehetősen speciális helyzetben vannak: amennyiben nyernek ma, akkor a párharc következő meccsét is a Lauberben pörgethetik majd le a csapatok – pontosan úgy, mint az amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA rájátszásában, kétmeccsenként cserélődnek a pályaválasztói jogok. Azaz ha tényleg kellőképpen érzik a hazai gyűrűt a PVSK-sok, akkor akár egyenlíthetnek is a párharcban, s jöhetne a mindent eldöntő ötödik meccs – igaz, az már Kecskeméten...
– Igen, egy ilyen forgatókönyv is elképzelhető, de őszintén szólva mi most tényleg csak erre az egy találkozóra koncentrálunk – árulta el Halász Ákos. – A Kecskemét is nagyon akarja majd a győzelmet, hiszen ha 3-0-val mehetnének tovább, akkor több idejük lenne a pihenésre, s ez nem mellékes szempont ebben az erőltetett menetben. Nekünk egyébként az is bizakodásra adhat okot, hogy Anthony Nelson immár teljes értékű munkát tudott végezni az edzéseken, s így reményeink szerint a keddi meccsen már ismét teljes lesz a keretünk, így mehetünk neki a kecskemétieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!