Közélet

2015.04.29. 17:04

Csütörtöktől visszatérnek a vonatok a Délibe

Az ünnepi hosszú hétvégére a Déli pályaudvaron befejeződött a vágányfelújítás, ezért április 30-án, csütörtökön a hajnali üzemkezdettől a távolsági sebes-, gyors- és InterCity vonatok mellett ismét minden elővárosi vonat Budapest-Déli pályaudvarról indul és oda érkezik, újra a vágányzár előtti menetrend érvényes.

Forrás: MTI, MÁV

A körzetben váltó- és síncseréken, valamint vágányszabályozáson kívül a Márvány utcai híd falazatának állagmegóvási munkáit is elvégezték, illetve megszüntetették a vágányzat vízelvezetési problémáit. A nyári menetrend kezdetére megszűnik az óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozás.
Tájékoztattak arról is, hogy május elsején (pénteken) a szombati, szombaton az ünnepnapi, vasárnap pedig a megszokott vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV a rendelkezésére álló összes, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben. A helyfoglalások figyelembevételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!