Közélet

2015.05.12. 16:37

Speciális produkciók, páratlan értékek

Fogyatékkal élők és művészeti csoportjaik mutatkoznak be ma a Kossuth Filmszínházban.

W. K.

A fél tízkor kezdődő, immár hagyományosnak mondható kulturális találkozóra az ország tizenhét értelmileg és halmozottan akadályozott pszichiátriai betegeket ellátó nappali, illetve bentlakásos intézményéből érkeznek fellépők, segítőikkel. Néptánc, társastánc, modern tánc, ének, vers- és prózamondás, színjátszás, hangszeres zene – ezekben a kategóriában lesznek láthatók produkciók a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület és a mohácsi Pándy Kálmán Otthon által közösen szervezett rendezvényen.

Kolutácz Györgyné, az otthon vezetője elmondta, a regionálisnak indult, mára országossá bővült rendezvény célja, hogy a résztvevők a nagyközönség előtt is bemutathassák mindazt, amit év közben tanultak. Lehetőségük nyílik arra, hogy mások is megismerjék a tehetséget, ami bennük rejlik. Ezzel együtt társadalmi integrációjukat, elfogadásukat is segíti a kulturális találkozó, hisz mindenki, aki megnézi a produkciókat, láthatja, hogy ezek az emberek páratlan értékeket képviselnek.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!