Közélet

2015.05.20. 16:44

Tavaly napi tíz panasz is jött a városi közvilágításra

Két hónap alatt közel száz esetben intézkedett a Biokom a régi és új lámpák meghibásodása miatt.

G. E. (Dunántúli Napló)

Több panaszos olvasói levelet is kaptunk az elmúlt két hétben a megújuló pécsi közvilágítás hiányosságaival kapcsolatban. Mint megtudtuk, a közvilágítás üzemeltetése 2013 óta a Biokom Kft. feladatai közé tartozik, míg az E.ON-hoz az áramellátását biztosító kábelhálózat meghibásodásával kapcsolatos feladatok tartoznak. Ez a gyakorlatban általában azt jelenti, hogy ha egy lámpa nem világít, akkor azt a Biokom szakemberei fogják megjavítani, ha viszont egész útszakaszok vannak világítás nélkül, akkor az valószínűleg az E.ON hatásköre lesz.

Az E.ON sajtóreferense, Varga Ivett érdeklődésünkre elmondta, hogy a Siklósi út (és Littke József utca) környékén, múlt péntek óta egy többszörös földkábelhiba elhárításán dolgoznak a szakembereik. Várhatóan csütörtökön fejezik be a munkálatokat. A Szentágothai János sétány közvilágításának hibájáról május 18-án kaptak bejelentést, és a mai napon kerül sor a hibahely kimérésére. Varga Ivett szerint ezt követően kezdődhet meg az érintett terület feltárása, munkaárok kialakítása, a javítás elvégzése. Idén összesen 49 ilyen bejelentést kaptak, ezek egy része ugyanarra a hibára vonatkozott. A sajtóreferens szerint alapvetően mindegy, hogy melyik cégnél jelzik a lakosok a meghibásodást, a két illetékes cég egyezteti egymás között ezek megoldását.

Lóczi Szidónia, a Biokom PR-menedzsere tájékoztatása szerint a pécsi közvilágítás korszerűsítésének első szakasza befejeződött, és március 17-től került a céghez az új, LED-es és halogén lámpák üzemeltetése. Az azóta eltelt két hónapban az összes lámpatest esetében 254 hibabejelentés érkezett a Biokomhoz, ebből 96 alkalommal a cégnek kellett intézkednie. Tavaly 3725 hibabejelentés volt a városban.

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!