Sport

2015.05.20. 19:00

Hargitai bízik a PMFC licencében

Jövő kedden kiderül, hogy a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata kap-e mégis licencet, amivel indulhat az első osztályban, vagy sem. Dr. Hargitai János, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, fellebbezésükben cáfolni fogják az elutasító határozat minden egyes állítását, s bizonyítják, hogy adottak a feltételek a klub zavartalan működéséhez.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

– A szurkolókat leginkább ez a kérdés foglalkoztatja: van még esély? Miként vélekedik erről az egyesület elnöke?

– Amióta a határozatot ismerem, csak azt tudom elképzelni, hogy megkapjuk a licencet! – válaszolta dr. Hargitai János, a PMFC-MATIAS egyesületi elnöke, KDNP-s országgyűlési képviselő. – Ezzel kelek, ezzel fekszem. A fellebbezésünkben bizonyítani fogjuk, hogy a futballvállalkozás folytatásának, zavartalan működésének feltételei adottak, hiszen ezen a ponton támadnak minket. Pontról pontra cáfolni fogjuk a határozat minden egyes állítását, mert nyilvánvaló, hogy végig tudjuk csinálni a következő szezont is.

– Ez elég jól hangzik. A baranyai futballszurkolók nagyon bíznak benne, hogy másodfokon a PMFC-nek kedvező döntés születik.

– Én egy jó éve a pécsi foci mindennapjainak részese vagyok, egy ideje pedig hivatalosan is, s pontosan látom, mi zajlik a PMFC-nél. Megerősítettük az egyesületet, minőségi játékosokat igazoltunk, Törökországban edzőtáborozott a csapat, összetartásokat szerveztünk, ami mind-mind pénzbe került. Ezeket az összegeket a tulajdonos tette, teszi be, tehát senki ne mondja, hogy ennek a klubnak nincs pénze a következő szezonra! Ráadásul szerződtettünk egy kiváló edzőt is Robert Jarni személyében, aki úgy dolgozhat a játékosokkal, hogy mind percre pontosan ki vannak fizetve, nincs feléjük semmiféle tartozásunk.

– Úgy hallottam, nagyon a szívére vette a történteket.

– Rámegyek erre. Szó szerint rámegyek erre az ügyre!

– Pedig tartson ki, mert még egy ideig harcolni kell a klub igazáért! De: ha másodfokon sem kap licencet a PMFC, meddig mennek el?

– Ebben én egyáltalán nem gondolkodom! Licencet kell kapnunk, mert az NB I.-es induláshoz szükséges összes feltételt teljesítettük eddig, és teljesíteni fogjuk ezután is.

Összefogás a PMFC-ért

Lassacskán véglegessé válik a pénteki békés szimpátiatüntetés programja, amelyet a PMFC labdarúgócsapatáért, a klubért aggódók szerveztek meg. A gyülekezés 17 órától kezdődik a stadion Szigeti úti lelátóján, majd 17.30-tól levetítenek egy kisfilmet a klub történetéről, lesznek felszólalások, és készül közös csapatfotó is. A PMFC-MATIAS edzése 18 órakor kezdődik, amit végignéznek a kilátogatók, majd 19.30-tól ebből az alkalomból megmérkőzik egymással a PMFC és a Harkány öregfiúk csapata.
Aki aggódik a pécsi futball jövőjéért, szereti a PMFC-t, annak ott a helye ezen a pénteki rendezvényen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!