Kék hírek, bulvár

2015.05.20. 19:38

Gyilkosság a pécsi vásárcsarnokkal szemben: újabb gyanúsított

Tavaly júniusban öltek meg egy 81 éves nőt a Bajcsy-n. Egy héttel később egy 59 éves nőt fogtak el, most pedig egy 28 éves férfit.

bama.hu

A Pécsi Járásbíróság 2015. május 19. napján elrendelte egy 28 éves pécsi férfi előzetes letartóztatását nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt 1 hónap időtartamra.

A nyomozó hatóság nyomozást folytat a gyanúsított és ismeretlen társa ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2014. június 26-án, a délelőtti órákban Pécsett lakásában, több késszúrással és ismeretlen eszközzel a fejére mért ütésekkel megölték a sértettet, a 81 éves, egyedül élő asszonyt, majd a lakásból kutatás után értéktárgyakat vittek el. Ezek közül több porcelánszobrot értékesítettek Pécs különböző zálogházaiban.

A rendőrség 2014. július 3-án őrizetbe vett egy 59 éves pécsi nőt, aki összefüggésbe hozható a június 26-án Pécsett a Bajcsy Zsilinszky utcában történt emberölés bűntett elkövetésével. Így az ügyben a 28 éves férfi az újabb gyanúsított.

A bíróság álláspontja szerint az eljárás jelenlegi szakaszában megalapozottan feltehető, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábra kerülése esetén - figyelemmel a gyanúsításban közölt bűncselekmény tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére és így a kiszabható büntetés tartamára, - a hatóság elől elszökne, elrejtőzne, tartani lehet továbbá attól is hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, eddig fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszköz elrejtésével, megsemmisítésével veszélyeztetné, megnehezítené, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!