Gazdaság

2015.05.21. 10:28

Saját munkaerő gyakornokokból

A „Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban” elnevezésű pályázat baranyai nyertesei közül már 5 cég zárta a projektjét és a nyár folyamán újabb zárások várhatóak. (x)

BAMA

A pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés, az iskolai rendszerű képzésben szerzett első szakképesítés hasznosulása, pályakezdők korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, foglalkoztathatóságuk növelése volt.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások elégedettek voltak az általuk foglalkoztatott gyakornokokkal, olyannyira, hogy többen a kötelező továbbfoglalkoztatás végeztével tovább alkalmazták a gyakornokukat. A 2014–2020-as időszakra vonatkozó Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) a magyar gazdaság növekedését szolgálja. A program első számú prioritása a vállalkozások versenyképességének javítása és foglalkoztatásának ösztönzése. Ezen célok elérése érdekében idén is ki fogják írni a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” elnevezésű pályázatot. A kiírás 2015 szeptemberére várható, országosan 10 milliárd Ft-os kerettel. További információ: www.pbkik.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!