Sport

2015.05.21. 17:42

Imreh Ajtony most már a válogatottal dolgozik

Sűrű a program Imreh Ajtony számára, de ez cseppet sem zavarja a pécsi kosárlabdaedzőt.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A múlt hétvégén még a Kosárlabda Akadémia Pécs kadett leány csapatát vezette bronzéremig az országos nyolcas döntőn, amit a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendeztek meg, most pedig már egy soproni hotelszobában értük utol: immár az Európa-bajnokságra készülő magyar felnőtt női válogatottal dolgozik.

– A kadettcsapat azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé, elérte a célját – értékelte Imreh Ajtony csapata szereplését a pécsi tornán. – Különösen azért volt ez nagy szó, mert „halálcsoportban” voltunk: mind a négy együttes megérdemelte volna, hogy döntőt játsszon. Ami óriási pozitívum volt számunkra, hogy négy nap alatt öt kiváló, minőségi mérkőzést vívtunk, amiből nagyon sokat tanulhatnak a lányok. Nagyon örültem annak, hogy a szezon korábbi szakaszával ellentétben nem volt hullámzó a teljesítményünk, és mindig volt tartás, akarat a csapatomban.

A válogatottra áttérve a szakvezető elmondta, hogy ezen a héten Sopronban készülnek, a hétvégén edzőmeccseket játszanak, a jövő héten pedig részt vesznek egy montenegrói tornán, majd utaznak Törökországba.

– Nem titok, hiányzott a munka egy felnőtt csapatnál, ezzel ezt is megkaptam. Ráadásul éppen a magyar válogatottnál, ami nagy szó, hatalmas megtiszteltetés a számomra – fogalmazott Imreh Ajtony.

Az idei női kosárlabda-Európa-bajnokságot Magyarország és Románia közösen rendezi meg június 11. és 28. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!