Sport

2015.05.25. 16:35

Kedden eldől a PMFC sorsa

Az utolsó előtti fordulóban kikapott a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata Győrben, de ez a vereség már nem osztott, nem szorzott, hiszen a pályán elért eredmények alapján a pécsi klub bent maradt az élvonalban. Kedden délután kiderül, hogy megkapja-e az induláshoz szükséges licencet, vagy... – de erre jobb nem is gondolni.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A Győr elleni szombati bajnoki előtt Robert Jarni, a PMFC-MATIAS vezetőedzője kijelentette, annak ellenére jó játékot és jó eredményt vár csapatától, hogy nekik már tét nélküli ez a mérkőzés, hiszen kiharcolták a bent maradást. Nos, a kezdőtizenegyen látszott, hogy már nyugodtan variálhat a szakvezető, ugyanis az eddig kevesebb lehetőséget kapó Kővári Róbert, Fröhlich Roland, Frank Richárd és Helesfay Donát is az első perctől a pályán volt. Nem sokkal a kezdés után pedig már majdnem vezetett is a PMFC, Kővári ugyanis összehozott egy büntetőt, amit sajnos Márkvárt kihagyott.

A folytatásban aztán a házigazda győriek jobban koncentráltak a kapu előtt, s az első, majd a második félidő hajrájában is betaláltak, így végül 3-0-ra nyertek.

De: ez legyen a legnagyobb baja a PMFC-nek! Kedden ugyanis a zöld asztalnál az dől el, hogy kap-e licencet a klub, vagy sem. Óriási a tét, hiszen ha helybenhagyják az elsőfokú határozatot, évekre tönkretehetik a pécsi futballt – és több ezer ember szórakozását. Bízunk benne, hogy a lassan két hete Csányi Sándor által kimondott nem csak az utolsó figyelmeztetés volt: figyelmeztetés a tulajdonosnak, Matyi Dezsőnek, hogy változtatnia kell a klubnál folyó dolgokon, mert az mégsem járja, hogy rendszeresen ilyen-olyan ügyei vannak a PMFC-nek, hogy sokszor csak az utolsó pillanatban fizeti ki távozó játékosait, edzőit, akik persze mennek fűhöz-fához (szövetség, bíróság) panaszaikkal. Mindenkinek fel kell végre fognia, mekkora a felelőssége! A Magyar Labdarúgó Szövetségnek is, amelynek feltételezések, vélelmezések alapján nem szabadna kiebrudalnia egy klubot az élvonalból!

A pénteki szimpátiatüntetéssel a pécsi szurkolók jelezték, kiállnak a csapatuk mellett, kell nekik az élvonalbeli PMFC. Nem szidta senki a szövetséget, nem voltak trágár bekiabálások – példát mutattak a drukkerek, akik a látottak, hallottak alapján megérdemlik, hogy legyen kinek szurkolniuk a következő szezonban az NB I.-ben.
Némi hiányérzetem azért akad az egésszel kapcsolatban: a város vezetése egy szót sem szólt a licencügy kapcsán. Mindenki tudja, hogy a csapat tulajdonosa Matyi Dezső és nem Pécs városa, ám mégis, ez a történet pécsiekről, pécsi futballszeretőkről, pécsi játékosokról, és nem kevés pécsi kisgyerekről (és az ő szüleikről) szól, vagyis a baranyai megyeszékhely elöljárói nem maradhatnak pusztán külső szemlélők, véleményt kellett volna nyilvánítaniuk. Ahogy például Borkai Zsolt megtette Győrben.
Nincs más hátra, reménykedünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!