Közélet

2015.05.26. 12:40

A baleset csak az első sokk volt a vétlen pécsi autósnak

A meglepetés ezt követően érte a maradandó sérülést szenvedett pécsi férfit, amikor a biztosító nem fogadta el a rendőrségi jegyzőkönyvet.

Babos A. (Dunántúli Napló), képünk illusztráció

Maradandó sérülést szenvedett egy pécsi férfi egy közúti balesetben a közelmúltban, a jövőben nem vezethet másféle, csupán automata váltós autót. Ugyanakkor annak örült, hogy legalább a másik fél miatt nem kellett bosszankodnia. A balesetet okozó, egyébként külföldön dolgozó fiatalabb férfi ugyanis roppant korrekt módon azonnal elismerte a felelősségét, igaz, a rendőrségi helyszínelés során is bizonyságot nyert, hogy ő volt a vétlen fél.

A meglepetés azonban ezt követően érte, a kártalanítás során a balesetet okozó biztosítója azt mondta, hogy nem fogadja el az ügyfelének a nyilatkozatát, sem a rendőrségnek a véleményét, majd ők megvizsgálják, az esetet. Amiatt keresték lapunkat, mert hihetetlennek gondolták, hogy ez előfordulhat.

Érdeklődésünkre a rendőrségen annyit közöltek, előfordulhatnak ilyen esetek, de a balesetekhez fűzött rendőrségi véleményeket szerintük az esetek túlnyomó többségében elfogadják.

Más kérdés, ez valóban így lesz-e majd a jövőben is, egy biztosításokkal is foglalkozó férfi szerint ugyanis a biztosítók azért mondanak ellent, mert próbálkoznak. Rájöttek, hogy az emberek többsége nem kíván velük vitatkozni, perre menni, és belenyugszik a kisebb kárösszegbe, javításba is, amivel sok esetnél szép summát takaríthat meg egy-egy cég éves szinten.

Egy lapunk által megkeresett biztosítási szakember tovább árnyalta a képet, ő ugyanis egyértelműen úgy látta, hogy itt elsősorban azokról a kisebb biztosítókról van szó, amelyek az elmúlt években léptek be a piacra, és az alacsony áraikkal nagy sikereket értek el, elsősorban a kötelező- és cascokötésekben, ugyanakkor talán arra nem voltak felkészülve, hogy a másik oldalon ez milyen kiadásokkal jár. És való igaz, nem kötelező elfogadniuk a rendőrség véleményét sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!