Közélet

2015.06.01. 15:06

Kincses Baranya - Hírek

BAMA

Győzött a mohácsi harmonikás

BUDAPEST Heider Patrik, a mohácsi Schneider Lajos Művészeti Iskola növendéke nyerte meg a Budapesten, a Fischer Annie Zeneiskolában rendezett Országos Harmonika Versenyt. Az erős mezőnyben számos hazai és nemzetközi megmérettetésen kiválóan szereplő növendék is indult. Kéméndi Tamás tanítványa 32 vetélytársat előzött meg, s kötelező darabja Bogár István Szonatinájának első tétele volt, választott darabja pedig Semyonov Bolgár szvitje.

Lánckorlát a kompátkelőn

MOHÁCS Lánckorláttal zárták le a kompátkelőt, hogy megelőzzék a tragédiákat. Mohácson az elmúlt évtizedekben két baleset is történt, amikor a komplejárónál szabadon hagyott rámpáról a Dunába szaladt gépkocsikban meghaltak. Mostantól nagy valószínűséggel ilyen eset már nem fordulhat elő: a városi és a szigeti oldalon lánckorlát zárja le a közút és a rámpa közötti szakaszt a gépjárművek elől, amit csak be-, illetve kiszálláskor nyitnak föl. A fém oszlopokat fixen rögzített láncok kapcsolják egymáshoz, csak középen van egy ötméteres, szabaddá tehető rész, melynek nyitása és zárása a szolgálatban lévő révész feladata.

A borvidék legjobb stifoldere

VILLÁNY Nagy gasztrovetélkedés zajlott a borok városában. A szakmai zsűri gasztrobloggerekből, séfekből, helyi borászokból, zenészből és sajtóképviselőből állt. A kóstolás anonim módon zajlott, 20 pontos rendszerben, egy kategóriában, de a klasszikus receptúrától való jelentősebb eltérést előre jelezni kellett. A zsűri először kiválasztotta a top 10 szalámit, majd újrakóstolták és újrapontozták a legjobb tízet, és a két pontozás összegéből alakult ki a végeredmény. A Legjobb Stifi 33 minta közül: 1. Nagypál Róbert, Palkonya, 2. Kozma Szabolcs, Vokány, 3. Kozma Szabolcs, Vokány. A Különdíjat a Bock Hotel szarvasszalámija nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!