Közélet

2015.06.15. 15:46

Aradon jártak a leőweys diákok

Irány Arad! Ezzel a címmel hirdetett történelmi vetélkedőt a Sopianae Ifjúsági Egyesület szervezete a megyei, a pécsi és az aradi önkormányzat támogatásával az idei tanévben, amelyen a Leőwey Klára Gimnázium „VBK” elnevezésű csapata is indult. (x)

BAMA

Viszocsánszki Máté, Bujdosó Bertalan és Kaiser Konrád 10. B osztályos tanulók az öt internetes forduló és számos kísérőrendezvény után az utolsó körben négy másik csapattal küzdöttek meg az aradi utazásért. A pécsi Zsolnay Negyedben tesztelték tudásukat Aradról, az erdélyi és partiumi szokásokról, hagyományokról. Felkészítőjük, Fülöp László büszke lehetett a csapatra, hiszen 100 százalékos eredménnyel teljesítették a döntő feladatait is.

A vetélkedő győzteseiként aztán május 11–14. között négynapos aradi utazáson vettek részt és élőben is megismerték, amit addig csak az interneten és könyvekben olvashattak. A programok közt szerepelt városnézés, túrázás, borkóstoló, és az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban pedig láthatták, hogyan zajlik az oktatás a határon túl. A diákokat az aradi polgármester, Gheorghe Falcă és a polgármester-helyettes, Bognár Levente személyesen fogadta az aradi városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!